Ако знаете нещо за прането, то е, че трябва да

...
Ако знаете нещо за прането, то е, че трябва да
Коментари Харесай

Най-добрите домашни методи да върнете цвета на бялото

Ако знаете нещо за прането, то е, че би трябвало да разделите бялото от цветното пране. Причината е елементарна - не желаете нищо да оцвети белите ви облекла. За да запазите бялото пране в действителност бяло, то би трябвало да се пере в изцяло настрана зареждане от цветните ви облекла.

Въпреки напъните ви, от време на време единствено един пъстър продукт мистериозно си проправя път към голям брой бели, единствено с цел да накара белите облекла да наподобяват оцветени в сиво.

Изваждането на облеклата от прането, с цел да се откри, че те не са толкоз бели, колкото са били, когато сте ги поставили за пръв път, може да бъде много разочароващо. Не се тормозете обаче. Има способи, по които може да съумеете да освежите белите си облекла и да им върнете белотата.

Следвайте тези препоръки, с цел да избелите облеклата си още веднъж.

Използвайте Color Remover

Изхвърлете още веднъж сиво оцветените си бели в прането и прибавете към сместа артикул за премахване на цвят, като внимавате да следвате инструкциите на продукта деликатно.

Използвайте бял оцет, с цел да освежите белите си облекла

Добавете половин чаша бял оцет към тях. Това може да е в положение да отстрани сивите или жълти нюанси, които оцветяват бялата тъкан, и да помогне за възобновяване на първичния им цвят. Като опция можете да употребявате половин чаша кислородна белина за същата цел.

Накиснете белите облекла преди пране

Преди да ги хвърлите в пералнята, с цел да ги освободите от сивия им звук, ги накиснете в кофа с гореща вода с две чаши сода за няколко часа. След това ги поставете в пералнята и ги изперете с богат на ензими препарат, който може да разгради мазнините, маслата и протеиновите вериги. Това може да бъде доста потребно за унищожаване на петна.

Как да запазите облеклата си бели

Разбира се, най -добрият метод да се отървете от сивото е да предотвратите обезцветяването на белите древи. За да извършите това, следвайте тези препоръки:

·         Уверете се, че бялото пране е изцяло отделено от цветното

·         Избягвайте претоварване на пералнята

·         Използвайте топла или гореща вода

·         Добавете сода за самун към прането

·         Изсушете облеклата навън, в случай че е допустимо

·         Изберете химическо почистване, на което можете да се доверите

За да накарате облеклата си да наподобяват най-добре, може да помислите да поверите надеждно химическо почистване или пералня, която да свърши работата вместо вас. Те имат нужните умения, ноу-хау и съоръжение, с цел да подсигуряват, че белите ви облекла са бели, а цветното ви облекло резервира първичната си бляскавост и даже отстранява петна от бялата ви рокля.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР