Ако зависи от Си Дзинпин предполагам, че би искал да

...
Ако зависи от Си Дзинпин предполагам, че би искал да
Коментари Харесай

Цън Цон: Китайската икономика се забавя

Ако зависи от Си Дзинпин допускам, че би желал да ръководи до живот. Да си на чело на една такава страна би било примамливо. Като неписано предписание е генералният секретар на партията да изкарва по два мандата. Сега сякаш по всичко проличава, че ще го преизберат за трети мандат.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria предприемачът Цън Цон, който е ръководител на съвета за стопански и дипломатически връзки с Китай в България.

Още преди 5 година отпадна ограничаването от два мандата от конституцията на Китай.

Прави усещане, че в речите на Си Дзинпин през тази година по-малко се приказва за стопанска система, технологии и изключително за пазар, а повече става въпрос за сигурност, битка и идеологии. Това явно е някаква наклонност от последните години.

 
Оставам със смесени усеща от ръководството на Си Дзинпин, защото има комерсиална война сред Съединени американски щати и Китай, имаше Ковид, което се отрази на целия свят и изключително на световната стопанска система. Спазва се прецизно и политиката на нулев Ковид и тя е над стопанската система.
Всичко това би трябвало да ни приказва, че китайската стопанска система има закъснение и от речта на президента си върша умозаключение, че стопанската система остава на назад във времето за сметка на сигурността.

В речта му не се загатва въобще войната в Украйна, защото това е сензитивна тематика. Китай и Русия са съседи и Китай купува доста енергийни артикули от Русия. И трето – идеологията е сходна, а при сходни режими идеологията е доста значима. Когато се отстрани стопанската система, политиката, дипломацията, търговията, идеологията е това, което ги свързва. Така че когато приказваме и за Тайван, за възможен конфликт там, което сега е гореща тематика, Китай след време ще желае да има един покровител. Може би Китай черпи опит от войната в Украйна да види по какъв начин ще реагира запада при едни такива дейности, които скапват сегашната интернационална обстановка. Реакциите и последвалите наказания за Русия са знак за Китай.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР