Ако зависи от ГЕРБ-СДС ще се положат усилия за създаване

...
Ако зависи от ГЕРБ-СДС ще се положат усилия за създаване
Коментари Харесай

ГЕРБ ще се бори за кабинет докрай, но на база цели, а не 121

Ако зависи от ГЕРБ-СДС ще се положат старания за основаване на държавно управление до дъно. Надявам се, че до часове или дни някоя от парламентарните сили ще премисли позицията си. Това сподели Десислава Атанасова от ГЕРБ след среща в Народното събрание през днешния ден с Росен Плевнелиев и Соломон Паси, които са основатели на контактна група за основаване на държавно управление.

На въпрос на публицисти не стана ясно коя е групата, само че от нея ГЕРБ чака да се включи в диалози. " Очаквам партиите да осъзнаят, че без разговор няма решение и съединяване, а без тях няма парламент ", разясни тя.

Всеки да отстоява политическа си теза и ясна позиция, то най-малко диалози би трябвало да има, единствено по този начин ще се върви напред.

Днешната среща с Плевнелиев и Паси тя дефинира като медиаторска и търсене на благоприятни условия за решение на рецесията.

Даниел Митов добави, че Соломон Паси е преговарял със севернокорейския водач. " Разумът и процедурата са най-важни. Трябва да се случи диалог ", безапелационен е той. Митов изиска балансираност, защото " залогът е политическата система и жителите да имат ясно излизане на страната от рецесията ", разясни той.
 Паси, Плевнелиев, Атанасова и Дончев разискват благоприятни условия за държавно управление
Паси, Плевнелиев, Атанасова и Дончев разискват благоприятни условия за държавно управление

Росен Плевнелиев посочи, че задачата е решение по национални цели

Не се отдаваме на триумфализъм и на празненства. Положихме старания за на Народно събрание. Надяваме се, че процесът ще продължи, посочи Митов.

Томислав Дончев дефинира, че се следи " еволюция " последните няколко дни. " Не знам дали в този парламент е допустимо сформирането на болшинство, няма да си позволим аритметично болшинство, няма да се мине просто цифрата 121 депутати. Или ще се сътвори държавно управление въз основата на подобие, цели и стратегии, или няма да го има ", изясни той.

И Митов, Дончев считат, че с някои ПГ в Народното събрание се работи като в детската градина.

Домакините Росен Плевнелиев и Соломон Паси обясниха какво са постигнали. ГЕРБ изрекоха поддръжка за тематиката държавно управление и са гъвкави ", разясни той.

По създание е говорено за позиция в Еврозоната, битка с корупция посредством издание на всяка социална поръчка на уеб страницата на Министерски съвет, Плана за резистентност, парламентарен спор за смяна. След срещите с групите ще се излезе с декларация с фокус върху целите, която ще се предложи на Народно събрание. Той заяви, че от Демократична България са отказали среща с контактната група с писмен отговор.

Паси заключи, че първият знаменател за общественост се е показал с откриването на Народно събрание, когато е засвирил химнът на Европа и всички партии са се изправили.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР