Ако започнеш сега да се ваксинираш, следващите месеци си защитен

...
Ако започнеш сега да се ваксинираш, следващите месеци си защитен
Коментари Харесай

Кантарджиев: Ако човек сега почне да се ваксинира, следващите месеци ще е защитен и срещу новите варианти

Ако започнеш в този момент да се ваксинираш, идващите месеци си предпазен и от новите разновидности. Август ще е пикът на тази Коронавирус вълна. Това разяснява проф. Тодор Кантарджиев за " На фокус с Лора Крумова ".

Той разкри, че разновидността на Омикрон БА.5 е много инфектиран, по тази причина ще мине през доста хора. " В момента от 1000 души 270 боледуват повторно - 27% потвърдено във Англия, тъй като вирусът доста се промени. Има по-високо имунно бягство на вируса. Омикрон не защищава доста от своите разновидности. Ваксините работят 3-4 месеца след бустера си. Есента всички страни членки на Европейски Съюз ще получат от новата модифицирана ваксина ", изясни медикът.

По думите му е нужно изкаралите Омикрон и с реимунизация в предните 3-4 месеца могат да изчакат модифицираната ваксина през есента. " Уязвимите групи наложително би трябвало да си слагат втори бустер. Новият вид се кара много по-леко, само че в случай че доста хора се разболеят, ще има и по-тежки случаи. Да проветряваме и да не се събираме на едно място. РЗИ-София към този момент направи 4 кабинета за имунизация. Преболедуването на Омикрон не защищава доста от своите разновидности. Ваксините работят 3-4 месеца след бустера си. Есента всички страни членки ще получат от новата модифицирана ваксина ", показа той.

Според него признаците са гърлобол, изнемощялост, хрема. " Инкубационният интервал е 3-4 дни от заразяване. При някои стартира единствено с температура, бързите проби значително демонстрират, само че е значимо преди този момент да не си ял или пил, а тестът се взема надълбоко в гърлото. При PCR ще има по-ранно секвениране, те би трябвало да се върнат ", акцентира професорът. И добави, че преди 3 седмици е трябвало да се възстановят Коронавирус зоните.

" Няма нищо неприятно в градския превоз да се носят маски. Хубаво е връщащите се от отмора няколко дни да са по вкъщи[, прикани проф. Кантарджиев.

Относно маймунската шарка той означи, че е рискова за хора, допускащи непосредствен контакт " кожа в кожа ". " 96% от заболелите са мъже. Има доста ниска смъртност. Няма аргументи за боязън ", увери той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР