Ако започнат да се разрешават случаи, включително и като този,

...
Ако започнат да се разрешават случаи, включително и като този,
Коментари Харесай

Меглена Кунева: Администрация ни е неглижирана, Шенген стана само дума

" Ако стартират да се позволяват случаи, в това число и като този, и се стигне до привършване и явен знак от страна на правосъдната ни система, е добре. Всички желаеме работеща правосъдна система ", коментира бившият вицепремиер и първи български еврокомисар Меглена Кунева в студиото на " Денят ON AIR ".

Тя напомни, че в Правосъдие и вътрешен ред по време на проговорите е имало глава " Организирана престъпност ". " Фактът, че имаме проблеми в тази област, беше разпознат, беше част от отчетите. Самата подтема отпадна първа, т.е. беше даден позитивен сигнал, че България схваща защо става дума. И в този момент би трябвало да има явен знак, че има готови хора. От доста години българската администрация е неглижирана ", настоя Кунева.

Пред Bulgaria ON AIR бившият вицепремиер, в случай че България покаже, че мисли дружно в една посока, е добра първа стъпка и добави, че ни би трябвало съответен проект.

" Ще има схващане, че вършим нужните стъпки. Нека да дадем време. Дават се поръчки за дейности. Слушах през днешния ден министъра на вътрешните работи. Когато кажеш, че нещо не върви, би трябвало незабавно да предложиш решение. Това желая да видя ", акцентира тя.

Кунева посочи, че държавното управление би трябвало да обезпечава повече поддръжка, а всички останали да видят националните цели. " Идеална страна няма. Дори и в една добре уредена Германия такива настойчиви въпроси няма по какъв начин да липсват. Четох, че разкриваемостта на закононарушенията, в това число убийства, е много добра ", означи гостът.

Първият български еврокомисар засегна и тематиката за Шенген. Според нея не би трябвало да има съмнения. 

" Не би трябвало да има обществени приказки, че не сме подготвени за Шенген. Шенген стана единствено дума. Какво ни носи Шенген? Много малко глас даваме на хората, които поддържат по-дълбока европейска интеграция. Трябва да представяме причини и проект. Ако не кажем с какви хора се вършат нужните стъпки - не сме безапелационни. Винаги ще има някакви избори. Политиците би трябвало да пътуват и да приказват с хората. Тогава ще видят, че за хората " политици "  е обща категория ", на мнение е бившият вицепремиер.

Според нея правителството ще издържи оттатък локалните избори. " Четейки социологическите изследвания, не виждам основна разлика в настройките. Едно стана ясно, ГЕРБ решаваха, че могат да си избират сътрудници, оказа се, че не могат. Не се изключва работата в коалиция. За мен за предпочитане е тази коалиция да бъде официална. Независимо от държавното управление би трябвало да желаеме България да преуспее ", разяснява още Кунева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР