Ако Законът за горивата бе влязъл в сила, повярвайте ми

...
Ако Законът за горивата бе влязъл в сила, повярвайте ми
Коментари Харесай

Караниколов: Законът за горивата ще влезе в сила, когато всички страни са удовлетворени

Ако Законът за горивата бе влезнал в действие, повярвайте ми щеше да има цунами от неодобрение в сектора. Затова е належащо законът да бъде поправен по този начин, че в него да има баланс и да контролира бранша, а не да бъде за сметка на някого. Това съобщи в студиото на "Лице в лице " министърът на стопанската система Емил Караниколов.

,,От другата седмица започваме да се събираме с всички заинтригувани страни и да работим по плана. Целта е да бъде реализиран разговор, който за жал сега отсъства. Но този би трябвало да го има и той ще влезе в действие тогава, когато всички страни са задоволени и когато бъдат поправени някои избрани текстове в него'', уточни министърът.

,,На този стадий има известни несъгласия в бизнеса във връзка с този закон. Поради това е належащо на първо време да бъде направена оценка на въздействието, а такава може да бъде направена единствено в случай че законът е функционирал най-малко една-две години. Секторът е един от печелившите в България и не би трябвало да има напрежение в него'', изясни още той.

По тематиката с директните задгранични вложения у нас Караниколов увери, че вложенията у нас не спадат и разкри, че за миналата година непознатите вложения са били на стойност 850 милиона лв..

,,Има срив на вложенията с към 40%, само че желая да направя пояснението, че това са единствено краткотрайни прогнози, които се дават като потоци пари и връщане на заеми. В тази връзка подсещам, че през цялата 2017 година се говореше, че вложенията са намалели и тогава също обяснихме, че става въпрос за краткотрайни прогнози. И в последна сметка се оказа, че вложенията през 2017 година надвишават тези от 2016 г.'', добави Караниколов.

,,Относно високата цена на тока за бизнеса ще кажа, че има законодателство, съгласно което избрани браншове може да бъдат обезщетени от страната. Министерството на стопанската система ще помогне, само че желаеме от бизнеса да каже кои браншове имат потребност от нашата поддръжка, защото нещата не са едностранни'', сподели още министър Караниколов.

,,Покупката на нов военен аероплан е обвързване, което има България към НАТО и към своята войска. Разбирам доводите на мнозина, които желаят тези пари да бъдат вложени в опазването на здравето или образованието, обаче Българската войска е институция, която нееднократно е спасявала страната ни. Така че персонално аз ще се съобразя с настояванията на българската армия'', приключи министърът на стопанската система.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР