Ако забележите, че двигателят на вашия автомобил започне да "гори"

...
Ако забележите, че двигателят на вашия автомобил започне да "гори"
Коментари Харесай

Двигателят харчи масло: Причините

Ако забележите, че моторът на вашия автомобил стартира да "гори " повече масло, то това е очевиден симптом за нередовност по елемента. Причините могат да бъдат доста, само че в този момент ще ви разкажем за най-често срещаните.

Първата причина в нашия лист е некачествената смазка. Ако не сте убеден в качествата на маслото, което сте налели в мотора, то пробвайте да го промените с друго. Смазочната течност би трябвало да дава отговор на предписанията на производителя и да не е "менте ".

Повишеното изхабяване на цилиндрово буталната група също оказва въздействие на разхода на масло. Ако казусът е подобен, то би трябвало да забележите синкав пушек, излизащ от ауспуха при намаление на компресията. Тук нещата опират до по-капитален ремонт.

Ако разходът на масло е съпроводен от синкав пушек, повишен разход на гориво и видимо понижаване на мощността на мотора, то най-вероятно казусът е обвързван със сегментите. В сервизите отстраняват казуса със особено разчистване, "продухване " на високи обороти и в случай че това не помогне - следва промяна на сегментите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР