Ако вярвате в Бог, значи той за вас е олицетворение

...
Ако вярвате в Бог, значи той за вас е олицетворение
Коментари Харесай

Защо Бог допуска трагедии и бедствия в нашия живот?

 плачещ-ангел

Ако вярвате в Бог, значи той за вас е въплъщение на положителното и доброжелателството. Той е единственият, който може да поправи всички неточности и така нататък

Заради това у нас може да възникне въпросът: в случай че Бог е най-благородният, по какъв начин позволява стихийни бедствия като урагани, трусове, цунами и така нататък

Може би сте забелязали, че във времена на такива бедствия хората от целия свят, без значение от прослойка, вяра, пол или каквото и да е, се събират дружно, с цел да си оказват помощ един на различен, да бъдат един с различен.

Когато някоя област в света пострада от някаква злополука, можем да забележим по какъв начин хора от целия свят се включват да оказват помощ на хората, сполетени от бедствието.

В такива моменти осъзнаваме, че даже и да не приличаме едни на други, ние сме част от едно огромно световно семейство.

Нашата човещина е този общ фактор, който всички споделяме, и си ставаме близки в такива моменти, тъй като на хората са нужни хора в такива рецесии!

Библията споделя, че е дълг на всички хора да бъдат положителни един към различен и да си оказват помощ доколкото е допустимо. Тези световни произшествия ни припомнят за това, че би трябвало да бъдем по-добри, би трябвало да бъдем хора.

Когато с нас се случват неприятни неща, най-лесно е да си помислим, че може би Бог не е толкоз благосклонен, както сме си мислели. Но когато той ни прекарва през всичко това, той го прави, с цел да ни подсети за възприятието на съчувствие и за помощта един към различен във време на нужда.

Когато вършиме нещо, което е част от вашата рутина, да вземем за пример да ядете топла храна, да почивате или просто да гледате тв приемник, помислете за хората, които не могат да се любуват на всичко това и не забравяйте да благодарите на Всемогъщия за това, че ви е благословил с всичко, което имате.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР