Ако вярвате, че цивилизациите, живели преди създаването на компютъра, са

...
Ако вярвате, че цивилизациите, живели преди създаването на компютъра, са
Коментари Харесай

7 странни дейности от миналото, които изглеждат напълно абсурдни днес

Ако вярвате, че цивилизациите, живели преди основаването на компютъра, са водели отегчителен метод на живот, несъмнено грешите. Както аристократите, по този начин и елементарните селяни били постоянно подготвени за занимания, а методите, по които това се случвало, не всеки път били от най-безопасните.

Настолни игри

Първите настолни игри са основани още през древността. Например настолна игра от античен Египет, наречена Senet, е една от най-старите игри в света. Детайлите по отношение на разпоредбите са неразбираеми, само че явно на нея играят двама души – сходно на актуалния шах.

Според легендите Senet е основана от Тот – богът на мъдростта, който провокирал Консу, богът на Луната и по този метод спечелил няколко спомагателни дни към годината. Тот прави това поради Нут – богинята на небето, която поради проклятието на господ Ра не можела да роди дете в нито един ден от годината. Благодарение на успеха на Тот годината била удължена с 5 дни.

Гладиаторските борби

Всички сме насяно с тези кървави обществени спектакли, само че какъв брой от нас знаят, че освен мъже са се били между тях или против диви животни на арената? Знаете ли, че измежду Гладиаторите имало и дами? На тях нормално се гледало като на „ подправени “ гладиатори, които били единствено за развлечение, а не за същински борби.

Смъртоносните борби били толкоз обичани, че всички опити да бъдат неразрешени се проваляли – чак до 404 година, когато християнският духовник Телемах се опитал да приключи борба сред гладиатори. Това негово деяние му коства живота и той бил погубен с камъни от разярената аудитория. Неговата жертва обаче не била безрезултатна – император Хонорий бил толкоз впечатлен от мъченичеството на монаха, че забранил игрите вечно.

Играта с дърпане на пръчка

Играта с дърпане на пръчка била извънредно известно занятие в Европа през 13-14 век. Тя бивала два типа. При първия тип дървената пръчка служела като преграда сред двама участници. Победител става оня от тях, който успеел да накара другия да падне на колене. При втория тип участниците се пробват да издърпат съперника си като и двамата се държат за дървената пръчка. Днес сходна версия на играта е позната като mas-wrestling.

Сеансите по френология

Френологията е считана за псевдонаука още от нейното основаване. тя твърди, че структурата на черепа дефинира човешкия темперамент, както и че посредством формата на черепните кости може да се съди за комплицираните душевен качества на индивида. Макар че не е призната за същинска просвета, френологията е извънредно известна през интервала 1850 – 1890. Благодарение на славата ѝ се появяват голям брой пътуващи френолози, към които хората проявявали извънредно огромен интерес, където и да отидели.

Шоу стратегии с невероятни хора, постоянно наричани „ чудовища “

Те били по-популярни даже от актуалните телевизионни стратегии, защото предходните генерации обожавали да следят физически повредени хора. Хората с увреждания или „ чудовищата “, както ги наричали, получавали големи суми пари, с цел да демонстрират уврежданията си във всяка част на света.

„ Безглавото момиче “


Снимка: vintag.es

Необикновено шоу с „ живо момиче без глава “ оказва се в Съединени американски щати и Европа в края на 1930-те години. Жените били познати като Олга, Тина и госпожица Ивет. „ Докторите “ се опитвали да убедят публиката, че дамите са изгубили главите си в произшествия, само че към момента можели да се движат благодарение на необясними технологии.

Напъхването в телефонни кабини

Необикновена мода излиза през 50-те години по целия свят – младежи правели всичко допустимо, с цел да могат да се напъхат в една телефонна кабина, до момента в който не остане повече никакво място. Не е ясно от къде потегля всичко, само че явно представлявало голяма веселба за младите.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР