Ако вярваме на Бойко Борисов, партия ГЕРБ е победител в

...
Ако вярваме на Бойко Борисов, партия ГЕРБ е победител в
Коментари Харесай

Огнян Минчев: Борисов няма да отмени разговорите си с Пеевски, двамата ги свързва старо бизнес партньорство

Ако имаме вяра на Бойко Борисов, партия ГЕРБ е победител в тези избори. Получи два пъти повече гласове от втората партия ПП-ДБ и е неоспорим водач в политическия развой в страната. Но не трябва да забравяме събитието, че българската политическа рецесия се задълбочава, не се позволява. Шансът да бъдеш първи е в действителност една извънредно тежка отговорност да създадеш държавно управление в едни по-лоши условия, в сравнение с бяха на предходните избори. Това съобщи в ефира на NOVA NEWS политологът проф. Огнян Минчев след извършените през вчерашния ден избори за 51-вия парламент.

Според него в конфликта сред Ахмед Доган и Делян Пеевски вторият е излязъл победител, само че означи, че в този момент стои по-трудната задача пред Пеевски, а точно да легитимира своето наличие в българската политика като водач на партия.

Проф. Минчев не смята, че Борисов ще анулира диалозите си с Пеевски, припомняйки думите му от вчерашната конференция в централата на ГЕРБ, където Борисов категорично акцентира, че ще беседва с всички партии в новия парламент, с изключение само на „ Възраждане “ поради идеологическите им разлики.

Едва ли Борисов ще анулира своите диалози с Пеевски, още повече че с него го свързва един доста дълъг интервал на съдействие от 2009 година, когато бяха бизнес сътрудници и с общи ползи в процеса на ръководство на страната, подсети политологът.

Относно разновидностите за държавно управление проф. Минчев открои два вероятни сюжета. Първият е коалиция сред ГЕРБ и ПП-ДБ и привличането на най-малко още една партия.

Преди това обаче сред ГЕРБ и ПП-ДБ би трябвало да бъде реализирано кардинално единодушие за ръководство, което да им даде опция да привлекат най-малко още една партия към тази формула за основаване на парламентарно болшинство и държавно управление. Това ще са доста сложни стадии и доста мъчно ще им бъде още веднъж да се сглобят, обясни Огнян Минчев.

Вторият вид е държавно управление на малцинството, само че Минчев разясни, че подобен е много по-малко да се случи. При всички положения обаче политическият анализатор е на мнението, че даже да се сътвори държавно управление, то ще има къс живот.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР