Ако всичко мине по план, командирът Рийд Уайзман и тримата

...
Ако всичко мине по план, командирът Рийд Уайзман и тримата
Коментари Харесай

Астронавтите от Артемида 2 вече се подготвят за връщането на Луната

Ако всичко мине по проект, командирът Рийд Уайзман и тримата му сътрудници ще станат първите хора, върнали се на Луната след повече 50-годишно неявяване
Астронавтите от галактическата задача " Артемида 2 " ( " Артемис 2 " ) към този момент се приготвят за връщането на Луната, заяви Агенция Франс Прес. Въпреки че пътуването им до такава степен няма да се случи преди септември 2025 година, четиримата астронавти упражняват в морето край Калифорния благодарение на американския флот на борда на голям транспортен съд амфибия, със стотици моряци на борда, предава Българска телеграфна агенция.

Подготовката е значима за прекосяване към последния стадий на историческата задача.

Командирът Рийд Уайзман и тримата му сътрудници ще станат първите хора, върнали се на Луната след повече 50-годишно неявяване. Ако всичко мине добре, те ще се върнат от Луната след 10-дневен полет с капсулата " Орион " и ще се потопят в морето. Трябва да бъдат готови за случай на възможна стихия, ранен астронавт и така нататък Тренировката разрешава да се изчистят всички елементи, най-много с помощта на имитация на капсулата " Орион ".

Постоянно мислим за това, което ни следва, сподели пред Агенция Франс Прес Лили Виляреал от НАСА, която управлява стадия на връщане. " Трябва да сме готови за всички сюжети. " По думите й с програмата " Артемида " ( " Артемис " ) човечеството се връща на Луната, само че не с цел да я доближи, а с цел да остане, и то дълго.

Ако " Артемида 2 " ( " Артемис 2 " ) е сполучлива, третата задача от програмата, планувана за края на 2026 година, би трябвало да разреши дълготраен престой на хора. Целта е да се осъществят задачи, продължаващи по няколко седмици, а след това да се построи база на повърхността, както и галактическа станция в орбита към Луната, способна да служи за междинна спирка по пътя към Марс. Именно Червената планета интересува НАСА. " Нашата Земя е с изчерпани запаси ", акцентира Виляреал. " Трябва да решим какво би било най-добре за човечеството. "

От няколко години частни компании имат упоритости да изпращат туристи, а нови играчи в галактическата конкуренция - Индия, Япония, Китай, съумяха да осъществят кацане на уред.

Пекин желае да изпрати хора през 2030 година и това предпочитание упражнява напън върху НАСА да не допусне забавяне.

Астронавтката Кристина Кох, която е част от задачата " Артемида 2 " ( " Артемис 2 " ), ще бъде първата жена, стигнала толкоз надалеч в космоса. Останалата част от екипажа се състои от канадеца Джеръми Хансен и Виктор Глоувър. Глоувър ще бъде първият негър астронавт, взел участие в лунна задача.

Космическата стратегия " Аполо " е изпратила 24 мъже на Луната сред 1969 и 1972 година Едва осем от тях са живи през днешния ден. Томас Стафърд, участник в " Аполо 10 ", е поканен на обяд от екипажа на " Артемида 2 " ( " Артемис 2 " ). Той ни попита какво ще създадем, в случай че компютрите ни се скапват или в случай че не спазим траекторията на полета, описват астронавтите за срещата със Стафърд. " Държи се като татко, който желае да е сигурен, че децата му ще бъдат предпазени. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР