Ако всички моторни превозни средства в САЩ бъдат с нулеви

...
Ако всички моторни превозни средства в САЩ бъдат с нулеви
Коментари Харесай

Преминаването към електрически автомобили може да намали астмата сред децата

Ако всички моторни транспортни средства в Съединени американски щати бъдат с нулеви излъчвания до 2040 година и електрозахранването също бъде подсигурено със зелена сила, в страната би имало 2,7 милиона по-малко детски болести на горните дихателни пътища годишно и 2,8 милиона по-малко рецесии на астма измежду децата, заяви Юнайтед прес интеренешънъл, съобщи Българска телеграфна агенция.
 
Случаите на бронхит измежду децата биха намалели със 147 000, показва отчет на Американската асоциация по белодробни заболявания. 

" Замърсяването на въздуха вреди на здравето и благосъстоянието на децата, а транспортният бранш е водещ източник на замърсяване на въздуха ", споделя президентът на Асоциацията Харолд Уимър. " Емисиите от транспортните средства са и най-големият източник на въглеродно замърсяване в страната, което подтиква изменението на климата и обвързваните с него вреди за публичното здраве. "

Не става въпрос единствено за директното влияние на отработените автомобилни газове върху белите дробове на подрастващите, прибавя Уимър. Изкопаемите горива са също  основен мотор на изменението на климата, което оказва изключително влияние върху детското здраве.

" Изменението на климата усилва замърсяването на въздуха, рисковите метеорологични условия, наводненията, алергените, както и горещините и сушата, което води до по-голям риск от горски пожари ", изяснява Уимър в прессъобщение на Американската белодробна асоциация. " Децата са по-уязвими от въздействието на изменението на климата. Със усилването на последствията от изменението на климата рисковете за здравето и бъдещето на децата ще продължат да нарастват ", прибавя той. " Ето за какво Американската асоциация по белодробни заболявания работи интензивно в поддръжка на решения за преход към бъдеще с нулеви излъчвания. "

Според отчета " положението на въздуха " повече от 27 милиона американски деца и младежи живеят при нездравословни равнища на най-малко един замърсител на въздуха. Сред тях са 1,7 милиона деца с астма - група, която е изключително уязвима при замърсен въздух. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР