Ако всички групи общински съветници изговорят приоритетите си без патос,

...
Ако всички групи общински съветници изговорят приоритетите си без патос,
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Най-възможна би била „сглобка” на общинско ниво, но ГЕРБ таят обида към ПП-ДБ

Ако всички групи общински съветници изговорят целите си без възторг, може да реализираме съглашение за избор на ръководител. Пред медии диалог не става. Максимално дейно би трябвало да използваме времето до четвъртък. Групата от най-вече столични общински съветници блокираха вчерашния диалог с кмета на столицата, на който трябваше да му зададем доста въпроси. Председателстващият (Грети Стефанова) не разреши на съветници от други групи да зададат въпроси на кмета. Затова Стефанова не може да бъде ръководител на СОС. Това съобщи общинският консултант и неуспешен претендент за кмет на София Ваня Григорова в предаването „ Денят онлайн ” по NOVA NEWS.

 

Според нея най-възможна би била „ сглобка ” на общинско равнище, само че ГЕРБ таят засегнатост към ПП-ДБ и желаят да потвърдят, че без тях ръководство няма. „ В тази предизборна акция ПП-ДБ-СС не си даваха сметка, че нямат задоволително поддръжка от софиянци, тъй че да се самообявят за богове и че нямат потребност от никой различен. Те не трябваше да залагат на черна акция, а на диалог всъщност ”, изясни Григорова. Отказът от разговор се задълбочава, сподели тя.

 

„ След като беше декларирано, че няма да има нарастване на заплатите на транспортните служащи и го изговорих, в този момент стана ясно, че може да има нарастване. Част от хората няма да си получат заплатите и за декември, в случай че не проведем този диалог, тъй като има разминаване в бюджетите сред август и септември. Трябва да разберем по какъв начин заетите в тези центрове могат да си получат цялостния размер на заплатите, казусът е общински, не е бюджетен ”, сподели Григорова.

 

Относно въведената възбрана за придвижване на остарели коли в центъра на София Григорова сподели: „ Какво като допуснем тези коли да минат на 1 км от центъра и изтърван тези излъчвания на 1 км от центъра или в самия център, притеснявам се, че няма разлика ".

 

За делото, което тя води против кмета на София Васил Терзиев и чието днешно съвещание беше отсрочено, тя сподели, че ход на делото е даден още на предходното съвещание. Днес се оказа, че времето не е било задоволително, с цел да се дават всички нужни документи, няма част от документите за узаконяване на машините. Следващото съвещание на делото ще бъде на 19 януари. Беше разпитан и очевидец, член на СИК, изясни Григорова.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР