Ако всеки път се озовавате на крачка от мечтаната работа

...
Ако всеки път се озовавате на крачка от мечтаната работа
Коментари Харесай

10 страхове, които пречат на кариерното ни развитие

Ако всякога се озовавате на крачка от мечтаната работа или дълго чаканото покачване, само че все нещо не ви доближава, с цел да постигнете задачата си… Ако се страхувате от неуспех или напрежението и по-голямата отговорност не ви понасят… Тогава най-вероятно при вас съществува някой фактор, който пречи на персоналните ви достижения в кариерата и ви дърпа обратно от устрема ви към израстване.

За да ви потвърдим, че не сте единствените, борещи се с този проблем, вижте кои са 10-те най-чести страхове, които пречат на кариерното развиване на чиновниците по света…

1. Страх от неуспех

 10 страхове, които пречат на кариерното ни развиване

Страхът от неуспех преследва доста хора и ги възпира от достигането на техния същински капацитет. Голяма част от чиновниците странят от опциите да опитат нещо ново, под предлог, че не са сигурни дали ще съумеят да се оправят.
Ако спадате в групата на притесняващите се от неуспеха, то тогава е добре да знаете, че единствено смелото впускане в нови провокации ще ви помогне да преодолеете този боязън. На идната крачка към този момент ще се уверите сами, че същинският триумф може да понесе дребна доза позволени неточности по пътя.

2. Страхът от отменяне

 10 страхове, които пречат на кариерното ни развиване

Всички ние притежаваме надълбоко затвърден боязън от отхвърлянето на близките. Дали що се отнася до отправянето на въпрос за покачване към шефа или до молба към сътрудник, страхът, че те могат да ни кажат „ не “ постоянно ни възпира даже да попитаме.
Начинът за превъзмогването на този тип боязън се състои само в положителното обмисляне на събитията. Ако нещата се подреждат най-вече във ваша изгода, то не пропускайте да зададете въпроса си, тъй като в противоположен случай можете дълго да съжалявате за това.

3. Страх от незнайното

 10 страхове, които пречат на кариерното ни развиване

Страхът от незнайното се демонстрира при доста чиновници, разрастващи се в разнообразни сфери. Липсата от опция да преценяват изходите от обстановката ги кара да се тормозят да поемат спомагателна отговорност. Това от своя страна може да им коства покачване на заплатата или удобна посока за развиване на тяхната кариера. Отървете се от неприятните мисли, противодействайки на страха като излезете от зоната си на комфорт. Това, което ви чака там може да е доста по-добро в сравнение с си мислите!

4. Работата да бъде отвън класата ви

 10 страхове, които пречат на кариерното ни развиване

Особено що се отнася до търсене на работа, ние постоянно попадаме в клопката на страха от опцията работата да е отвън нашата класа. В някои случаи чиновниците се впускат в приключението да се борят с работа, която не дава отговор на техните благоприятни условия, което в последна сметка може да се окаже цялостна загуба на време!
Ако обаче сте сигурни в знанията си и знаете, че можете да се справите, без значение от неналичието си на опит, пробвайте себе си и отидете на мечтаното изявление. Никога не знаете какви благоприятни условия могат да се крият зад това предложение!

5. Страх от загуба на независимост

 10 страхове, които пречат на кариерното ни развиване

Случвало ли ви се е да откажете опция за израстване от боязън, че ще изгубите свободата си на работното място? Ако покачването включва нови отговорности, разнообразни условия на труд, повече часове, по-голям напън и повече стрес, то това несъмнено води до мисълта и за по-малко независимост.
Така показани минусите на предлагането могат да наподобяват притеснително, само че в случай че към тях прибавите плюсовете, които идват с покачването, картината може да стане доста по-цветна. Е, освен това наклоняване на везните, бихте ли се съгласили да загубите малко от свободата си?

6. Страх от това да бъдете съдени и оценени

 10 страхове, които пречат на кариерното ни развиване

Смятате, че сте добър, образован, изобретателен и задоволително умел за работата, която желаете? На изявлението за работа обаче се притеснявате от преценката на отсрещната страна – дали те ще ви погледнат по същия метод и дали ще преценяват вярно вашите благоприятни условия? Тези тъмни мисли постоянно витаят измежду доста от хората, които се тормозят да аплайват за работа, когато изпитват боязън от оценката на интервюиращия.
Най-добрият метод да преодолеете този вид терзания е прибавянето на парченце убеденост, която да ви помогне да докажете същинския си капацитет на срещата.

7. Страх от „ най-лошото “

 10 страхове, които пречат на кариерното ни развиване

Хората постоянно си задават въпроса: „ Какво е най-лошото, което може да се случи? “ Ако и вие сте измежду тези хора, то описът ви с вероятни сюжети евентуално е извънредно дълъг. Дали ще станете обект на насмешки измежду сътрудниците, ще се изложите с несъответствуваща концепция или още по-лошо – ще бъдете уволнен! Въображението ви може да роди необикновен набор от евентуални страхове в случай че вие му позволите да го направи!
Следващият път когато ви хрумне нещо сходно, попитайте себе си какъв ви бил най-хубавия излаз. Сигурни сме, че този вид ще ви хареса доста повече!

8. Страх от това да изглеждате алчни

 10 страхове, които пречат на кариерното ни развиване

Разговорът за работна позиция наложително постоянно минава в диалог за пари. При доста хора е налице бездънен дискомфорт при общественото разискване на заплащането, който се отразява по някакъв метод и в хода на изявлението.
Колкото и да се притеснявате от тази тематика, въоръжете се с знания по отношение на междинните работни заплати във вашия регион, отговарящи на вашия опит и оставете обстоятелствата да приказват вместо вас!

9. Страх от това да не бъдете съвършени

 10 страхове, които пречат на кариерното ни развиване

Ако страдате от перфекционизъм, то тогава евентуално прекарвате огромна част от времето си в безкрайното променяне на вашето CV или профилните ви данни в LinkedIn. Това ще ви отнеме доста часове както преди самото кандидатстване, по този начин и по време на същинското осъществяване на вашата работа.
За да се справите с казуса, приемете максимата, че не всички сме съвършени и обърнете внимание на същински значимите неща. Ще се изненадате какъв брой бързо и елементарно можете да се справите с всяко едно предизвикателство!

10. Страх от отчаяние

 10 страхове, които пречат на кариерното ни развиване

Дали заради обстоятелството, че до в този момент сте оставали разочаровани или зареди опцията от това да се случи, доста чиновници постоянно не подхващат нужната крачка в резултат на този боязън. По своята същина той наподобява на опасението от това да ни откажат и това да има незнайни фактори, които няма по какъв начин да предвидим.
В реалност обаче страхът идва от опцията ние да разочароваме останалите. Обикновено се получава при чиновниците, на които се разпорежда доста и се чака доста в подмяна.

Кой е вашият боязън, пречещ на кариерното ви развиване? Успяхте ли да го преодолеете или още страдате от неговите последици? Споделете с нас в мненията!

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР