Ако все още сте гладни след хранене, то вероятно има

...
Ако все още сте гладни след хранене, то вероятно има
Коментари Харесай

13 страхотни трика, с които да намалите чувството за непрекъснат глад

Ако към момента сте гладни след хранене, то евентуално има психически и физиологични аргументи за това. Можете да се отървете от възприятието на непрекъснат апетит с някои промени в метода ви на живот.

1. Задължително закусвайте всеки ден. Ако стартирате деня си без закуска, няма да се чувствате изцяло сити и ще имате непрекъснатото предпочитание да се храните. Хапвайки храна с високо наличие на протеин ще ви накара да се чувствате сити денем.

2. Не спирайте да ядете нещата, които ви харесват, тъй като сте на диета или сте деликатни с това, което ядете. Ако се придържате към по-малки порции, когато ядете обичаните си храни, няма да качите доста тегло, а в това време ще се чувствате щастливи психически от обстоятелството, че ядете храната, която обичате.

3. Пазарувайте, когато сте сити. Пазаруването, когато сте гладни ви кара да купувате нездравословна храна или неща, които не ви трябват. Пазарувайте, когато сте сити и купувайте здравословна храна. Ще се почувствате по-добре, в случай че хапнете здравословна закуска, вместо нездравословна храна, когато чувствате апетит.

4. Това е за хората, които спортуват/правят извършения! Според проучванията, хората, които спортуват, качват повече тегло спрямо хората, които не го вършат. Калориите, които консумирате след подготовка нормално са повече от тези, които изгаряте по време. Това предписание има забавно изключение. Хората, които се концентрират върху други неща (като музика), вместо върху тялото си, до момента в който вършат извършения, са склонни да ядат по-малко по-късно. Това значи, че е добра концепция да се съсредоточавате върху нещо друго, до момента в който вършиме извършения, по този начин няма да ядете прекомерно доста след фитнеса.

5. Не пропускайте съществени хранения. Когато пропуснете хранене, кръвната ви захар се намалява, а това ви прави склонни да ядете доста повече при идващото хранене. И защото кръвната ви захар се покачва прекомерно бързо по-късно, възприятието, че сте гладни в никакъв случай не си отива.

6. Когато сте гладни, се съсредоточавайте върху нещо друго. Упражнения за 5 минути. Качете се нагоре и надолу по стълбите, разтегнете тялото си, седнете и се изправете. Излезте и глътнете малко пресен въздух, отидете на разходка. Ще почувствайте резултата неотложно!

7. Затворете очи и си мислете за нещо хубаво, което ви се е случило през последните няколко седмици. Можете даже да пандизите очите си за 5-10 минути и да подремнете. Ще осъзнаете по какъв начин желанието за храна ще стартира да избледнява.

8. Яжте доста плодове и зеленчуци. Включете плодове и зеленчуци с високо наличие на фибри и протеини в диетата си.

9. Измивайте зъбите си. Когато миете зъбите си, желанието за храна избледнява

10. Правете извършения, които релаксират тялото ви, като йога. Умореното тяло ще желае повече храна. Релаксирайте тялото си с йога.

11. Пийте доста вода. Можете да запълните стомаха си с вода. Ще чувствате сити, поради водата в стомаха си. Ако започнете да пиете вода преди хранене, ще видите, че ще започнете да се храните по-малко.

12. Опитайте се да спите по-дълго. Когато получавате добър нощен сън, хормонът лептин в тялото ви алармира на мозъка за това, което значи, че тялото ви не се нуждае от доста неща, с цел да действа.

13. По-високи хормони на напрежението задействат желанието за ястие. Опитвайте се да водите благополучен живот без стрес, защото серотонинът - хормонът, който ви прави щастливи, е директно обвързван с апетита. Ако тялото ви създава от този хормон, нямате потребност от доста храна.

Източник: onedio.co/framar.bg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР