Ако все още никой не е паднал в дупката южно

...
Ако все още никой не е паднал в дупката южно
Коментари Харесай

Опасен подлез дебне жертви в центъра

Ако към момента никой не е паднал в дупката южно от подлеза на площад „ Съединение “, нещастието все в миналото ще стане. За това предизвестяват пловдивчани, работещи или преминаващи всекидневно около рисковата дупка, която зее зад автобусната спирка на бул. „ Шести септември “ в посока Чифте баня.

Необезопасеният ров стои отворен от години. Той е бездънен 4-5 метра, като е ограден с парапет, висок една-две педи. Само да залитне човек и може да се пребие.

„ Тук всеки ден минават стотици пешеходци. Винаги изтръпвам, щом някой се приближи, само че най-страшно е, когато дете се надвеси над дупката “, сподели пред екипа ни жена, работеща в прилежащ магазин. Хората недоумяват за какво локалната власт не взима ограничения за обезопасяването на рисковия капан, дебнещ жертви в центъра на града.

Подлезът на пл. " Съединение " се стопанисва от Община Пловдив. През 2004 година подземното оборудване беше обещано на концесия на компания " Рента груп плюс " на Тодор Бурджиев. Бизнесменът възвърне подлеза, който беше унищожен, построи комерсиалните обекти и искаше администрацията да му позволи в " дупката " от южната страна на булеварда, до стълбището, да построи постройка, която да употребява за търговия и услуги.

След отхвърли от общината Бурджиев едностранно приключи контракта за концесия. Оттогава преди националния празник 6 септември служащи от " Жилфонд " и " Чистота " мият, метат и боядисват стените, с цел да не се посрами градът пред гостите, пристигнали на тържествата пред паметника. " Дупката " обаче нито се застроява, нито се огражда.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР