Ако все още не знаете какво представляват те, значи е

...
Ако все още не знаете какво представляват те, значи е
Коментари Харесай

Как да изберем любим електронен спорт според интересите си

Ако към момента не знаете какво съставляват те, значи е добре да наваксате

В по този начин създалата се обстановка на лимитирани всеобщи мероприятия, спортът е измежду най-засегнатите действия. В международен проект всички значими спортни събития са анулирани и това слага пред съществено тестване спортните федерации. Времената са сложни и за телевизионните снабдители, които по всякакъв начин се пробват да удовлетворят интереса на почитателите и да запълнят ефирното си време.

На напред във времето в тази конюнктура излизат електронните спортове, чието развиване е минимум наранена в обстановката. Ако към момента не знаете какво съставляват те, значи е добре да наваксате, тъй като това е една от най-бързо разрастващите се промишлености в последните години.

Може би ви е убягнало от вниманието, само че България има съществени триумфи в тази област. През 2019 година български тим стана международен първенец по CS:GO на шампионата в Китай.

По създание това са някои от най-популярните игри през последните две десетилетия. Сред тях са Doom, Quake, Counter Strike, Halo, League of Legends, Dota 2, iRacing, StarCraft, Warcraft, FIFA, Rocket League, Clash Royale и други. В шампионатите вземат участие самостоятелни играчи или тимове, а събитията се наблюдават в действително време от милиони фенове в целия свят. Индустрията набира скорост толкоз бързо, че спонсори в нея са множеството софтуерни мастодонти на пазара.

Електронните спортове станаха толкоз известни, че привлякоха вниманието дори на букмейкърите. Дори в българските уеб сайтове за залози, като WINBET, да вземем за пример, към този момент се предлага алтернатива да поставите прогноза на зрелищни борби от света на eСпортовете.

Традиционните спортни почитатели несъмнено са скептични, само че изключителната конюнктура е превъзходен миг да дадете късмет на тези дисциплини. За да ви насочат към вярната игра, специалистите на спортния кабелен колос ESPN предложи няколко потребни съвета. Чрез тях ще може да изберете желан електронен спорт въз основата на нормалните си ползи.

Ако обичаният ви спорт е футболът, очевидният ви избор, несъмнено, е FIFA. Там не приказваме за прилики, а за безспорен аналог. Екипът на ESPN обаче има концепция и за по-нетрадиционна опция. Те оферират да дадете късмет на играта Rocket League, която е повече от завладяваща. Правилата ѝ са тъкмо като при обичания на цяла Европа спорт, само че разликата е, че се играе с... големи летящи коли. Звучи занимателно, нали? Графиката е завладяваща, а самата игра основава чувство за динамичност и тръпката е аналогична с тази при футболните срещи.

В случай, че тъгувате най-вече по баскетбола, не се тормозете, има решение и за вас. Може би ще се изненадате, само че то е стрелковата игра Counter Strike: Global Offense. Двубоят се организира сред два тима в 30 рунда. Първият, който завоюва 16, е победител. Приликата с баскетбола е, че събитията са динамични и са на правилото офанзива - отбрана. Нападащият отбор се пробва да взриви бомба, а съперниците - да му попречат. Дори да не сте почитател на еСпортовете, съвсем несъмнено е, че сте чували това заглавие. Може да погледнете на него с други очи, когато видите яростните борби в действително време.

Почитателите на американския футбол пък би следвало да намерят разтуха в играта League of Legends. Както показват от ESPN, кралят на обичайните спортове в Съединени американски щати намира аналог в краля на електронните спортове. Това е, евентуално, най-популярното заглавие измежду тези дисциплини. Красноречив образец за това е, че финалът на интернационалния шампионат през 2019 година се следеше онлайн от над 100 милиона фенове.

И в League of Legends съществена цел е някой от двата отбора да настъпи оптимално в противниковата територия, с цел да унищожи базата на съперника си. Както при американския футбол, тук се виждат разнообразни тактики - има по-силови и по-тактични играчи. Ако отделите малко време, с цел да проучите известните тимове, няма по какъв начин да останете безразлични към играта.

Съветът към почитателите на бейзбола пък е да прегледат заглавието Dota 2 - батална multiplayer игра. В Съединени американски щати бейзболът е измежду стожерите на обичайните американски спортове, какъвто е и Dota за света на електронните дисциплини. Това заглавие е на международната сцена още от възникването на еСпортовете и всеобщите събития, свързани с тях. И при двата спорта има огромна тръпка, като значими са скоростта и точността на придвижванията.

В случай, че ви липсва хокеят, специалистите поучават да се насочите към Overwatch, която, сходно на CS:GO, е стрелкова игра. Очевидните детайли, които свързват двата спорта, са потребността от извънредно прецизна акуратност, умения за импровизация и способността за постъпателна офанзива. Друг любопитен паралел е, че основният дизайнер на Overwatch, Джеф Каплан, е извънредно разпален по хокея. Един от основните персонажи в електронната игра, Луцио, има специфичен признак - повсеместен екип за хокей, включващ даже стик.

Надяваме се, че сте разкрили приятна опция на нормалните си занимания. Ако ви липсват обичайните спортове, не се отчайвайте! Сега е моментът да дадете късмет на по-различни занимания. Те ще запълнят времето ви, до момента в който всеобщите събития са неразрешени. Ако им дадете късмет обаче, напълно не е изключено да разсънят у вас същински интерес, който да остане и отсега нататък.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР