Ако все още не сте се включили в пончо манията,

...
Ако все още не сте се включили в пончо манията,
Коментари Харесай

Ефектно и удобно! Пончото - есенен хит за горещи дами

Ако към момента не сте се присъединили в пончо манията, есента на 2019-а е точният миг да го сторите. Ефектната, обемна връхна дреха внася щипка екзотика в дрешника ви и приказва за непогрешим фешън нюх.

Пончото съставлява топла, дебела пелерина с овална форма и отвор по средата. Тази любопитна дреха датира от 17-и век, когато се появява в Южна и Централна Америка. Функциите на пончото още тогава са били ясни и елементарни - да дава отговор на характерните климатични условия, предпазвайки тялото от планинския мраз и дъждовете. Местните добивали вълна от алпака - животни от рода на ламата, живеещи в региона към Перу. Тази фина и мека вълна през днешния ден рядко се употребява в чист тип, тъй като е доста скъпа. Идеална за разработване на връхни облекла, материята има отлични изолационни качества, много издръжлива е и не се свива.

Перуанците не са имали проблем с стилните трендове, само че една модерна жена би трябвало да знае с какво може да носи пончото си. Най-актуалната композиция, която наподобява безусловно зашеметяващо, е със тънък панталон. Както стилистите припомнят, основният детайл във всяка визия е да има баланс. Широкото и свободно пончо стои идеално с прилепнали дънки или чеп. Изберете цвета на панталона по отношение на шарките на пончото и завършете тоалета с високи токчета за изискан визия. Ще изглеждате прелестно както в офиса, по този начин и на среща с другари. Подходящи за бизнес дрескода са и прилепналите поли вид молив, които също могат да се комбинират с пончо. Важното е да спазвате пропорциите - в случай че пончото е с дължина под кръста, полата би трябвало да бъде с висока талия. Добавете класическа бяла риза за край на тоалета.

Още по-интересно, само че и по-смело комбиниране е това сред пончо и къси панталонки, чорапи над коляното и високи ботуши. За да комбинирате два хитови тренда в тоалета си, заменете тесните панталони с така наречен байкър чеп. Въпреки че по-трудно биха се вписвали в дрешника ви, клиновете в жанр колоездач са доста комфортни и ужасно съвременни тази година.

Няма дреха, която да не се преобрази незабавно, добавите ли колан към нея. Сред преимуществата на пончото е, че прикрива минусите на тялото, само че рискувате да изглеждате безформено. Подчертайте талията с подобаващ колан, с цел да постигнете строен контур и да получите две радикално разнообразни визии с една и съща връхна дреха. Подобен резултат има и по-дебелият шал, наметнат повърхностно. На него също можете да добавите колан - по този начин ще наблегнете фигурата и ще изпробвате наклонността, преди да сте обиколили магазините за същинско пончо.

Тъй като обгръща цялото тяло, пончото основава уют и дава възприятие за сигурност. Заложете на по-дълъг ексцентричен модел, с цел да се уверите сами какъв брой по-удобно е от деним или кожено яке. Със сигурност ще се чувствате доста удобно с плетено пончо с дължина до глезена. Допълнителен резултат имат моделите с забавен принт, изключително в случай че останалата част от тоалета ви е с по-тъмни цветове. Актуално е и пончото с солидни ресни, както и с най-различни етно претекстове. Водещо тук е удобството, което изяснява за какво пончото се комбинира толкоз добре с бохо стила. Почитателките на така наречен бохо изискан залагат най-много на комфорта, по тази причина могат да опитват с дълго и топло пончо, съчетано с макси рокля. Освен че е супер практична, тази композиция е чудесна за по-дребните дами, тъй като издължава образно силуета.

Цветовете изпъкват, а в случай че са вярно подбрани, ще изглеждате доста стилно. Към напълно черна основа на тоалета прибавете цветно пончо, с цел да употребявате контраста. Не е нужно останалите детайли от облеклото да са екстравагантни - добре ще наподобяват даже чифт тънък панталони и елементарна блуза.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР