Ако все още не сте посетили един от най-старите и

...
Ако все още не сте посетили един от най-старите и
Коментари Харесай

Какво в Пловдив си заслужава да посетим

Ако към момента не сте посетили един от най-старите и красиви български градове, в този момент е идеалният миг. През последните години Пловдив се развива като извънреден туристически и културен център, а през 2019 година ще бъде Европейска столица на културата. Не се колебайте и още в този момент
започнете да планувате своето пътешестване.

Ето лист със забележителности, които безусловно би трябвало да посетите:
Античният спектакъл
Несъмнено амфитеатърът е емблемата на Пловдив. Той е най-добре непокътнатия спектакъл от римско време в цяла Европа. Построен е 90 година сл. Хр., а от археолозите е оголен през 80-те години на предишния век. Античният спектакъл е отворен за гости и освен това. Ежегодно се организират разнородни културни и музикални мероприятия, като оперни и театрални представления, даже и рок концерти.

Старият град
Какво да видите в Стария апетит? Абсолютно всичко! Калдъръмените улички ще ви отведат до къщи с цветни стени и изящна архитектура, до китни градини и галерии. Там можете да си визиите по какъв начин са живеели богатите български и арменски търговци, чийто къщи са по този начин добре непокътнати.
Повечето от къщите са превърнати в музеи и могат да бъдат посещавани от туристи.

Римският стадион
Стадионът се намира на площад "Джумая " на самата Главна улица в центъра на Пловдив. Построен е по модел на Делфийския стадион, а в целия сват са непокътнати единствено 12 сходни стадиона. В предишното тук са се провеждали гладиаторски борби, спортни надпревари и битки с животни. Римският стадион е доста добре реставриран и и несъмнено си заслужава да бъде посетен.

Капана
Капана е перлата на Пловдив. Той е прочут със своите тесни улички, дребни бутици, арт- работилнички и заведения в бохемски жанр. Капана е средище на създатели, актьори и занаятчии. В квартала непрестанно се провеждат културни събития, концерти, театри и базари.

Главната
Главната улица е подобаваща за разходка, шопинг или ядене. На нея са ситуирани театри, галерии, кафенета и заведения за хранене. Докато се разхождате наложителното огледа нагоре към самите здания. Тяхната архитектура в действителност стопира дъха. Сградите са цветни и извънредно красиви. Стилът им може да бъде отвеян към постмодернизма и класицизма. Ако огладнеете по време на разходката, наложително посетете ресторант “Smokini”, който се намира на метри от Главната. Smokini е един от най-популярните заведения за хранене в Пловдив. Кухнята предлага разнородни гурме ястия, а кокетната дребна градина е идеална за безоблачен обяд или сантиментална вечеря.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР