Ако все още не сте гледали Дюн: Част втора, трябва

...
Ако все още не сте гледали Дюн: Част втора, трябва
Коментари Харесай

„Дюн: Част втора“ е наслада за сетивата - ето местата, на които са заснети сцените

Ако към момента не сте гледали " Дюн: Част втора ", би трябвало да знаете, че ви чакат епични борби в пустинята, жестоки междугалактически интриги, великански подземни червеи... Да, има от всичко това в остатък. Освен това и актьорски състав, който включва най-малко двама от обичаните ви артисти (Тимъте Шаламе, Зендая, Ребека Фъргюсън, Остин Бътлър, Флорънс Пю, Джош Бролин, Хавиер Бардем, Стелан Скарсгард) и един, който безусловно всички обичат, а точно Кристофър Уокън.
Прочетете още
Въображението на режисьора Денис Вилньов за основополагащите научно-фантастични томове на Франк Хърбърт намира ново великолепие, когато неговият блокбъстър се открива на смъртоносната, покрита с пясък планета Аракис, където последните оживели членове на династията на Атреидите, Пол (Шаламе) и майка му лейди Джесика ( Фъргюсън), се присъдиняват към фремените с Чани (Зендая) на напред във времето. Започва партизанска война с епични мащаби, до момента в който злият клан Харконен се пробва да обезпечи добива на скъпата годишна продукция от подправката.

За да го снима всичко това, Вилньов се връща в пустините на Йордания, с нейните поразителни, издълбани от вятъра скални формирания, подсилени от нови места в Обединените арабсми емирства, звукови подиуми в Унгария и дори за първи път и място в Италия, където режисьорът построява своя научнофантастичен франчайз, като последователно историята се уголемява.

 Снимка 656465

Къде е сниман " Дюн:Част втора "

Гробницата на Брион, Италия

Първото употребявано място е свят надалеч от пустинните пясъци, които се трансформират в опора на " Дюн ". Това е гробницата Брион в Алтиволе, Италия - едно от шедьоврите на архитекта от XX век Карло Скарпа. Гробище, което е употребявано за сцените на Кайтайн с принцеса Ирулан (Флорънс Пю) и преподобната майка Мохиам (Шарлот Рамплинг) през юли 2022 година

 Снимка 656462

Всъщност, за първи път е позволено да се снима филм там, изяснява продуцентката Таня Лапоант. " Потърсихме семейство Брион и попитахме: " Възможно ли е да снимаме на това място? Винаги са казвали " не ", само че в този момент се оказа, че инцидентно са чели " Дюн " и са харесали първия филм на Дени Вилньов, по тази причина ни позволиха да снимаме там. "

Оазисът Лива, Абу Даби

Абу Даби е друго ново място за " Дюн: Втора част ". Оазисът Лива, който се намира на към четири часа път с кола от Дубай на границата със Саудитска Арабия, е по едно и също време място за работа и ентусиазъм за кино лентата.

 Снимка 656464

Всички снимки са съобразени изцяло с пейзажа, споделя режисьорът пред The National News. " Това оказа голямо въздействие върху метода, по който работихме ".

Различни места в Йордания

Йордания е необятно употребявано място в първия " Дюн ", а за продължението Вилньов и неговият екип намират нови места в страната, с цел да създадат фона на историята за протест и осъзнаване. Едната нова локация е дефилето Ал-Сик покрай Вади Араба. Вади Рум, обектът на международното завещание на ЮНЕСКО, сниман в първата част на кино лентата, е употребен още веднъж, заедно с известната си " Долина на луната " на фона на битката на фремените против Харконен.

 Снимка 656466

Будапеща, Унгария

Продължението употребява 40% повече декори от първия филм, което изисква огромно студийно пространство. Филмовото студио Origo в Будапеща и изложбената зала Hungexpo - 10 000 квадратни метра студио, е подготвена да бъде преобразено в черно-бялата татковина на Харконен.

 Снимка 656463

" Това ни даде опция да построим декори в нашия мащаб за Гиди Прайм, имперската палатка и няколко други ", споделя дизайнерът на продукцията Патрис Вермет.

" И даже някои подиуми да бяха прекомерно огромни, от първата част научихме трикове, с които да излезем отвън физическото пространство. "

Колко коства снимането на филма

 Снимка 646040

Бюджетът на кино лентата се прави оценка на към 300 милиона $, в това число 100 милиона $ за маркетинг и промоция. Постигането на забележителна облага ще отнеме още известно време, макар че, както сочи огромната опашка за билети в локалния IMAX, сходен на Опенхаймер възторг да го видим на допустимо най-големия екран предвещава положително. " Това в действителност е проникнало в културата ", споделя продуцентът на  " Дюн " Мери Парент пред Variety. " Всички знаци сочат към огромен интерес. "

Ще има ли трета част на " Дюн "

Не е належащо да сме част от обществото на ясновидците от Бин Джезърит, с цел да предвидим, че един впечатляващ дебютен уикенд от 178 милиона прави даването на зелена светлина за трети филм за  " Дюн " още по-примамлива, даже при закостенял студиен режим като този на Warner Bros. с основен изпълнителен шеф Дейвид Заслав. Филмът занапред ще излиза в Китай и Япония, тъй че приходите следва да нарастват.

 Снимка 656468

Въвеждането на нов воин, изигран от огромен артист, в къса епизодична роля в " Дюн:Част втора " подсказва, че Вилньов към този момент мисли оттатък втора част с взор към следващат, която евентуално ще бъде основана на романа на Хърбърт от 1969 година " Месията на Дюн ".

Но към момента не е дадена зелена светлина и Вилньов не е податлив да прибързва Той е внимателен оптимист в интервютата, като явно към момента е на ранен стадий от процеса на писане и мълчи по кое време може да се случи или къде може да ни води. " Не обичам да разясня " Месията Дюн ", тъй като го пиша, а когато пиша, обичам да мълча, тъй като е доста внимателен миг, в който нещата са нежни, концепциите се развиват ", споделя той пред Den of Geek. " Обичам да приказвам за филми, когато са живи, приключени и задоволително мощни, с цел да вървят сами. " Месията Дюн " е едвам ембрион. "

 

Източник: Lifestyle.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР