Ако все още имате чисто нов телефон, но той вече

...
Ако все още имате чисто нов телефон, но той вече
Коментари Харесай

Кои грешки при използването на смартфона съкращават живота му

Ако към момента имате чисто нов телефон, само че той към този момент прави номера, производителят не е безусловно отговорен. Може би просто го употребявате неправилно. По-долу ви демонстрираме на какво би трябвало да обърнете внимание.

Съществуват телефони, които от дълго време са морално остарели, само че към момента работят толкоз добре, че е грехота да се оплаквате. А други единствено няколко месеца след покупката стартират да “увисват “, работят постепенно и се разреждат бързо.

Не бързайте да се притеснявате да се упреквате за неверната покупка. Въпросът може да не е единствено в модела или техническите характерности на устройството. Вероятно вие сте отговорни.

Какво може да вършиме погрешно?

Екранът е прекомерно ослепителен. Ако го извършите не толкоз ослепителен (в диапазона 40-60%), ще убиете две птици с един камък: очите ще се уморяват по-малко и зарядът ще се изразходва по-бавно.

Колкото по-ярък е дисплеят на смарт телефона, толкоз по-бързо се изтощава батерията и толкоз по-често би трябвало да употребявате зарядното. Това редуцира живота на устройството.

Инсталиране на спомагателни стратегии. изтегляте и инсталирате дадена игра, играте няколко пъти и се отегчавате. Изтеглили сте приложение, с цел да употребявате градски велосипед, само че не го карате. И има задоволително такива „ забравени “ стратегии на всеки телефон. Междувременно доста от тях работят във фонов режим и усилват натоварването върху устройството. Затова вземете за предписание от време на време да почиствате телефона си от стратегиите, които не ви трябват.

Използвате режима на осцилация паралелно с повикването. Постоянно работещият вибрационен мотор доста усилва натоварването върху батерията. Следователно си коства да употребявате режима на осцилация единствено когато е в действителност належащо, а не непрекъснато по едно и също време с позвъняването.

Навикът да държите телефона под възглавницата. Не единствено, че не е добре за здравето, само че не е добре и за телефона ви. Може да прегрее под възглавницата и с помощта на тежестта на главата ви. А прегряването постоянно е знак, че в последна сметка ще имате потребност от нов мобилен телефон.

Зареждате телефона през нощта. Няма нищо неприятно в това да зареждате мобилния си телефон в два или четири сутринта. Но оставянето да се зарежда цяла нощ е различен въпрос. В този случай рискът от презареждане на батерията и прегряване на самия телефон се усилва.

Препоръчваме още да прочетете публикацията по отношение на 5 от най-големите неточности, които вършиме когато зареждате смарт телефона си

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР