Ако все още играете на Xbox 360, важно е да

...
Ако все още играете на Xbox 360, важно е да
Коментари Харесай

Microsoft ще закрие магазина за Xbox 360 през юли 2024 година

Ако към момента играете на Xbox 360, значимо е да си запишете датата 29 юли 2024 година. На тази дата притежателите на Xbox 360 към този момент няма да могат да купуват нови игри, DLC-та и друго наличие от магазина на конзолата или посредством Xbox 360 Marketplace. Приложението Microsoft Movies & TV също ще бъде закрито в същия ден, което значи, че от този ден нататък няма да можете да гледате телевизионно и кино наличие на Xbox 360.

Microsoft съобщи, че смяната няма да се отрази на опцията за играта на игри, които към този момент са били закупени. Това се отнася за наличието на конзолата, както и на Xbox One и Xbox Series посредством противоположна съгласуемост. По този метод Microsoft приканва геймърите да продължат да купуват игри и DLC-та от своите магазини, както нормално.

Геймърите също по този начин ще могат да изтеглят още веднъж закупено преди този момент наличие и да продължат да се свързват с другари посредством онлайн мултиплейър (стига издателят към момента да поддържа онлайн сървърите на играта, което не постоянно е гарантирано). Напредъкът в игрите към момента ще може да се записва в облак, като той ще може да се трансферира на по-новите конзоли.

Xbox 360 беше пуснат на пазара през 2005 година и от този момент доста неща са се трансформирали. Технологиите са се развили, упованията на играчите са се трансформирали, а Microsoft е фокусирана върху това да направи серията Xbox най-хубавата, която може да бъде, само че това не значи, че компанията изоставя Xbox 360.

Геймърите към момента ще могат да купуват назад съвместими заглавия за Xbox 360 (и истински игри за Xbox и DLC) за Xbox One и Xbox Series след крайната дата.

Физическите дискове с игри също няма да бъдат наранени, тъй че ще можете да поставите обичаната си игра и да продължите да играете без спиране.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР