Ако вотът за президент и вицепрезидент беше миналата неделя, Румен

...
Ако вотът за президент и вицепрезидент беше миналата неделя, Румен
Коментари Харесай

Президентските избори може да завършат с 1 тур, за НС - ГЕРБ водят, след тях - БСП

Ако вотът за президент и вицепрезидент беше предходната неделя, Румен Радев биха избрали 51,2% от гласуващите, Анастас Герджиков – 22,5%,  Мустафа Карадайъ – 7,9%, а Лозан Панов – 6,2 на 100. 

Данните са от проучване на " Галъп интернешънъл болкан " за Българското национално радио, извършено лице в лице с таблети, измежду 1009 пълнолетни българи, в интервала 10-17 октомври. То не регистрира събитията от последните дни. 

Сред останалите претенденти за държавен глава се открояват Костадин Костадинов – 3,1%, Милен Михов – 1,6%, Веселин Марешки – 1,1%. С " Не поддържам никого " биха дали своят вот 2,7%. Останалите се разпределят измежду други претенденти, измежду които Волен Сидеров, Валери Симеонов и други

56,4% споделят, че ще гласоподават сигурно на президентските избори. 54,2% споделят, че ще гласоподават сигурно на парламентарните избори. По над 20% са и тези, които споделят, че евентуално биха дали своят вот, само че не са сигурни.

Данните за структурата на настройките и евентуалната интензивност демонстрират опция президентските избори да завършат и в единствен тур. С оглед на последните събития обаче тази опция не е преобладаваща, прецизират социолозите. 
 Ако парламентарните избори бяха в средата на октомври, моментната фотография на електоралните настройки щеше да наподобява по този начин: за ГЕРБ-СДС биха дали своят вот 22,5% от гласуващите, за Българска социалистическа партия – 15,1%, за " Продължаваме промяната " – 13,4%, за " ИТН " – 12,2%, за " Демократична България " – 11,2%, за Движение за права и свободи – 10,8%. Това са и сигурните от днешна позиция обединения в идващия парламент.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР