Ако вотът на недоверие мине, предсрочни избори ще се проведат

...
Ако вотът на недоверие мине, предсрочни избори ще се проведат
Коментари Харесай

Михаил Константинов вещае избори на 25 септември

Ако вотът на съмнение мине, предварителни избори ще се проведат на 25 септември. Ако държавното управление успее да оцелее другата седмица, избори може да има през декември или най-късно - съчетано с локалните избори следващата година.

Тези три разновидността по кое време ще има предварителни избори очерта някогашният член на Съвета на шефовете на " Информационно обслужване " Михаил Константинов по Българска национална телевизия, представен от лупа.бг.

Според Константинов златният пръст в политиката до съвсем нищо не води и по-добре да не се стига до такава степен, а в случай че ще сменяме властта, би трябвало да я сменим в този момент.

Константинов счита, че е добре да се промени изборното законодателство, като се даде опция на хората да гласоподават с хартиена бюлетина, в случай че желаят.

По думите му политиката у нас се трансформира в бардак, с което страната стартира да се унищожава. Личното държание на някои от хората в ръководството е неприемливо, разкритикува Михаил Константинов.

От своя страна представителят на ЦИК Цветозар Томов изрази мнение, че все още няма ясни знаци за развръзка на сегашната политическа рецесия, само че в случай че не бъде позволена в този момент, в идващите месеци по-някакъв метод ще тръгне към развръзка. Според него посредством избори няма да получим такава настройка, която да облекчи решаването на рецесиите и съставянето на кабинет.

Според Томов може да има обособени секции и с машинно гласоподаване, и с хартиено гласоподаване. Защо да не си представим представителите на Секционните изборни комисии просто да занесат бюлетините в една преброителна комисия, където бюлетините да минат през оптичен скенер, с който да стане явен резултатът от гласуването на изборите, запита Томов.

ЦИК ще е във форсмажор, тъй като в случай че има служебно държавно управление, ще би трябвало да се проведат предварителни избори.

Снимка: Българска национална телевизия
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР