Ако вината му бъде доказана, законът предвижда от 3 до

...
Ако вината му бъде доказана, законът предвижда от 3 до
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на шофьора на румънския автобус

Ако виновността му бъде потвърдена, законът планува от 3 до 15 години отнемане от независимост

Шофьорът на румънския рейс, аварирал на пътя Русе - Велико Търново е притеглен като обвинен за причиняване на гибел по несъобразителност поради превишена скорост неспазване на разпоредбите за придвижване по пътищата. Това оповестиха от окръжната прокуратура във Велико Търново на брифинг.

Шофьорът е турски жител и поради това, че има заплаха да се укрие, прокуратурата ще изиска от съда да му бъде наложена мярка задържане под стража за 72 часа, съобщи.

"Цял ден и през нощта не престават да се правят процесуално следствени дейности от следователите на НСЛС с дейната поддръжка на следствения отдел на Министерство на вътрешните работи във Велико Търново. Събрани са задоволително доказателства за виновност на разположение, което е привлечено към наказателна отговорност. Това е водачът на рейса "

Обвинението е за нарушаване на ЗДП, че водачът не е управлявал МПС-то и се е движел с несъобразена скорост. Ако виновността му бъде потвърдена, законът планува от 3 до 15 години отнемане от независимост.

На този стадий няма доказателства за покачване на обвиняване на водача на леката кола и той е освободен. Не беше дадена изясненост и дали пътната настилка е една от аргументите за злополуката, защото това също е предмет на следствието.

Намерени са елементи от устройство, следва проверяващите да дефинират дали е тахограф и дали съдържа някаква информация. Тепърва ще се обяснява и каква скоростта на рейса. Проведени дейности по следствието, настрана са извършени разпити на всички потърпевши.

При злополуката починаха четирима души - трима румънски и един турски жител. Румънските туристи късно нощес се прибирали от екскурзия в Истанбул към Букурещ. На основния път Велико Търново – Русе, при село Куцина, рейсът им се удря в спряла на пътя кола, в която нямало хора, а по-късно се блъска в крайпътно дърво.

Една от версиите за случая е неприятната настилка и неналичието на знаци по правата, на която пътните произшествия са всекидневие. Тази заран стана ясно, че компанията транспортьор и документите на водача са изрядни, а оживелите румънски туристи са превозени към родината си.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР