Ако виждате стандартен бус Volkswagen T3 на снимките, то не

...
Ако виждате стандартен бус Volkswagen T3 на снимките, то не
Коментари Харесай

Продава се едно от най-редките Porsche-та в света

Ако виждате общоприет бус Volkswagen T3 на фотосите, то не го отдавайте на това, че е понеделник заран. Всъщност фрагментите на едно от най-редките Porsche-та в света са тъкмо тези на които се вижда съответният бус с емблемите на Volkswagen. Историята на това транспортно средство стартира през 1985 година, когато инженерите на Porsche се нуждаят от огромно и бързо транспортно средство, което да придвижва аварийните елементи за 959 по време на рали „ Париж – Дакар “.



Инженерите бързо се стопират на немския бус, само че с цел да прибавят мощ, инсталират 3.2-литров бензинов мотор от Carrera 911, който генерира 231 конски сили и развива до 185км/ч. Въртящият миг се предава към задните гуми, чрез Porsche трансмисия, а ново окачване и спирачки приключват механичните ъпдейти. Според формалните сведения са направени единствено 7 екземпляра от този модел.



Визуално разликите със общоприетия бус са дребни. Външно той може да бъде прочут по предната и задната ризница, 16-цоловите джанти от Porsche и по-големия шумозаглушител. В интериора има спомагателни измервателни уреди, волан от Porsche и кожени седалки.



Колата се продава от Porsche Classic Center в Нидерландия и е направена за тогавашния изпълнителен шеф на компанията – Петър Шутц. Според всички документи, бусът се класифицира като Porsche, като това е видно и от VIN-а му. Превозното средство напуща завода през 1985 година, само че е записано през 1988 година. Сега километражът му демонстрира 130 хиляди километра, а от Porsche са склонни да се разделят с него за 364 хиляди евро.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР