Ако вие или някой близък сте били жертва на инфаркт

...
Ако вие или някой близък сте били жертва на инфаркт
Коментари Харесай

При инфаркт имаме точно 10 секунди за действие – ето какво да направим, за да спасим живота си

Ако вие или някой непосредствен сте били жертва на инфаркт, то несъмнено знаете какъв брой значими са навременните дейности и оказването на помощ, с цел да спасите своя или нечий различен живот. Но знаете ли по какъв начин тъкмо би трябвало да действате в обстановка на инфаркт, в случай че сте сами, без помощ? Ако приемем, че най-близката болница е на няколко часа и няма кой да помогне или колата за спешна помощ се бави, какво бихте създали? Някои хора минават специфични курсове на образование, с цел да оказват помощ на жертвите на разнообразни типове пътно-транспортни катастрофи. Но най-вероятно вие в никакъв случай не сте чували за методите и методите за избавяне в полеви условия, без лекарска помощ.
Ето главните признаци на сърдечен удар, които множеството хора изпитват: – непоносима болежка в гърдите (болка основно от лявата страна на тялото: в ръката, лопатката, шията). Болката е продължителна и чувството може да бъде за напън, рязане, болежка и парене. – зной и затруднено дишане (появява се уязвимост, бързо сърцетуптене, може да е изпотяване). – киселини в стомаха. Имате единствено 10 секунди, преди да загубите схващане. И това несъмнено е златно време!
Ето по какъв начин би трябвало да действате при положение на инфаркт: 1. Не се паникьосвайте. Знаем, че е доста мъчно, само че да останем спокойни е доста належащо. Започнете да кашляте неведнъж и доста постепенно. 2. Поемете надълбоко мирис сред всяка кашлица. Разберете, че кашлицата би трябвало да е дълбока и мощна. Пристъпът на кашлица предизвиква придвижване на диафрагмата. 3. Вдишването и кашлицата би трябвало да се повтарят на всеки две секунди без спиране. Направете това, до момента в който не получите помощ от доктор или до момента в който сърцето ви не се успокои. Дълбокото дишане оказва помощ за въвеждането на О2 в белите дробове. Кашлицата кара сърцето да се свива, като по този метод предизвиква кръвообращението. Този напън върху сърцето е потребен за възобновяване и стабилизиране на сърдечните удари. Следвайки тези насоки, възможностите ви за оцеляване са доста високи. Дори и да сте млад, и да сте по-млад от 30 години, не подценявайте тази информация за вярното държание при инфаркт. Никой не е застрахован от сърдечен припадък, само че за жалост, със напрежението, обездвижването и неприятното хранене на актуалното общество, сърдечните пристъпи са станали нормални за всяка възраст. Запомнете написаното и го разкажете на вашите другари!
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР