Ако видите някого да позира за селфи, е лесно да

...
Ако видите някого да позира за селфи, е лесно да
Коментари Харесай

Учени: Селфито не е проява на нарцисизъм, а осмисляне на конкретен момент

Ако видите някого да театралничи за селфи, е елементарно да предположите, че е нарцисист. Ново изследване обаче демонстрира, че това не постоянно е по този начин, оповестява „ Мейл онлайн “. 

Изследователи са открили, че селфитата могат да служат като потребен прийом за хващане на по-дълбокия смисъл на съответен миг.

Водещият създател Закари Нийз, който е работил в Държавния университет на Охайо, а в този момент е докторант в Университета в Тюбинген, Германия, изяснява: “Макар че в известната просвета от време на време се следи насмешка с тази процедура на правене на фотоси, селфитата имат капацитета да оказват помощ на хората да се свържат още веднъж с предишните си прекарвания и да изградят собствен персонален роман за заобикалящата ги реалност ”.
Лайза Либи, професор по логика на психиката в Държавния университет на Охайо, споделя: “Тези фотоси с вас в центъра могат да документират по-голямото значение на даден миг, а това не е наложително да е демонстрация на суетност ”.

В рамките на изследването специалистите организират шест опита с присъединяване на 2113 души.

В един от тях доброволците са помолени да прочетат сюжет, в който биха желали да създадат фотография - да вземем за пример ден на плажа с непосредствен другар, и да оценят значимостта и значимостта на прекарването. Изследователите откриват, че колкото по-висока е за участниците оценката за значимостта на събитието, толкоз по-вероятно е да пожелаят да се снимат.

В различен опит те преглеждат фотоси, които към този момент са разгласили в профилите си в Инстаграм. Резултатите демонстрират, че в случай че в фрагмента участва участникът, то той е по-склонен да каже, че моментът, уловен на фотографията, е с изключително значение.
Д-р Нийз казва в умозаключение: “Всичко това демонстрира, че хората имат и мощно изразени персонални претекстове за правенето на фотоси ”.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР