Ако видим какво се случва на многохилядните митинги в Скопие

...
Ако видим какво се случва на многохилядните митинги в Скопие
Коментари Харесай

Тони Николов : Не сме спечелили мача на омразата със Северна Македония

Ако забележим какво се случва на многохилядните манифестации в Скопие със викания против България, не може да сме кой знае какъв брой сюрпризирани. Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия журналистът Тони Николов във връзка снощния футболен мач в Скопие сред Северна Македония и България, който националите ни завоюваха, като бяха бурно освирквани и обиждани през целия мач. Освиркан беше и химнът на България.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 688
В случая огромна роля има политиката. Едни и същи неща се повтарят през годините, а в Северна Македония има ненавист към България, съобщи Николов.

Той разяснява и одобряването от България на така наречен френско предложение за начало на договарянията за присъединение на Северна Македония към Европейския съюз. 

При България въпросът не беше единствено на национално достолепие, само че и на огромен исторически и политически жест. Виждаме обаче, че промени промени в конституцията на Северна Македония няма да се случат няма да се случат в този момент. Промени в Скопие може да има след 10-15 години, уточни журналистът.

Хората в Северна Македония са капсулирани в личната си ненавист. Трябва да има дълготрайно стратегическо решение на въпроса, би трябвало да има среща лице в лице. Спечелихме мача нощес, само че във връзка с омразата нищо не сме спечелили. На омразата би трябвало да се отговори с положително и с разумност, няма различен метод. Трябва да има една поредна политика. Трябва да желаеме сегашното си във тип на история, сподели още Тони Николов.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР