Ако ви предстои да отсъствате от дома за няколко дни,

...
Ако ви предстои да отсъствате от дома за няколко дни,
Коментари Харесай

СДВР съветва как да опазим дома от посегателства докато ни няма

Ако ви следва да отсъствате от вкъщи за няколко дни, не съобщавайте на доста хора, а също по този начин и в обществените мрежи. Оставете по-ценните предмети на предпазване при близки другари или родственици. Топва поучават от Столичната дирекция на Министерство на вътрешните работи в първия празничен ден, в който доста софиянци напуснаха града.

Помолете комшия, непосредствен родственик или другар да наглежда жилището. Ако им имате цялостно доверие им предоставете ключ за дома, с цел да могат да влизат в него. Добре е от време на време да включват осветлението, да подвигат щори, да прибират от пощата писма и рекламни брошури- по този начин възможните крадци няма да схванат, че отсъствате. Не дръжте у дома огромни суми пари, валута и полезности, поучават от полицията.

При извършване на покупки или при пътешестване в градския превоз дръжте чантата си закопчана, компактно до себе си, по опция да я виждате или да обхващате дъното й с ръка.

Докато пазарувате в хипермаркет, в никакъв случай не оставяйте чантата си в количката с покупките. Когато сте разтоварили покупките си в автомобила постоянно го заключвайте, до момента в който връщате празната количка.

Дръжте парите си настрана от документите и в случай че носите по-големи суми ги разделете на няколко места. Ако усетите подозрително боричкане, направете забележка и незабавно по-късно проверете дали портфейлът с парите е във Вас.

Ако установите, че липсва, незабавно подайте сигнал на телефон 112. Докато усещанията ви са пресни, потърсете помощ в полицейското ръководство, където ще ви предложат фотоси, сред които може да разпознаете причинителя на кражбата.

Ако станете очевидец на осъществяване на кражба, обадете се навреме на тел. 112. Помогнете, тъй като може да се случи на всеки!

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР