Ако ви глобят в Гърция за транспортно нарушение, но ви

...
Ако ви глобят в Гърция за транспортно нарушение, но ви
Коментари Харесай

Внимавайте, когато ви глобяват за транспортно нарушение в Гърция

Ако ви глобят в Гърция за транспортно нарушаване, само че ви напишат акт върху остаряла бланка, където е упоменато, че може да ползвате отстъпка от 50% върху сумата в случай че платите в границите на 10 дни, вие сте в право да я ползвате, без значение от измененията в закона, разясняват адвокати.
Повод за тази полемика стана настъпилия безпорядък провокиран от Закона за придвижване по пътищата в Гърция, който бе оповестен в Държавен вестник при започване на м. април.
Конкретно анулираното 50% понижение на нарушаванията, което се изплащаше в границите на 10 дни от деня на нарушаването се оказа слабото място. Пример за това е недоволство, направено за случай в Иласис, Родос. Според него преди няколко дни полицията го е спряла за инспекция и му е присъдила нарушаване от € 205. Документът, който му е даден обаче е от старите бланки и на него написа, че в случай че санкцията бъде платена в границите на 10 дни, може да се понижи на половината, т.е. 102,5 евро.
Без да бъде осведомен за смяната на закона, на 17 април водачът е отишъл да заплати 102,5 евро. По-късно е известен по телефона, че в границите на деня би трябвало да се върне и да заплати останалото, защото законът се е трансформирал. Самият той обаче твърди, че откакто на полицейския документ е маркирано, че може в границите на 10 дни да заплати 50% от нарушаването, той е следвал напътствията посочени в документа и отказал да заплати.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР