Ако вече сте се възстановили от инфекция с COVID-19, може

...
Ако вече сте се възстановили от инфекция с COVID-19, може
Коментари Харесай

Преболедувалите COVID-19 може да не се нуждаят от втора доза ваксина

Ако към този момент сте се възстановили от зараза с COVID-19, може да не се нуждаете от втора доза. Това оповестява " Стъди Файндс “, представено от БГНЕС.
Изследователи от Пенсилванския университет споделят, че при тези, които са претърпели зараза с COVID-19, се следи " мощен отговор от антитела " при първата им доза ваксина. Изследването им обаче открива " малко имунни изгоди “ след използване на втора доза. С други думи, пациентите с ковид може да не се нуждаят от тази доза месец по-късно.
 Лекар: Първите ваксини на бебето би трябвало да се отсрочат, в случай че майката е с дейна Коронавирус зараза Лекар: Първите ваксини на бебето би трябвало да се отсрочат, в случай че майката е с дейна Коронавирус зараза
Случаите на затруднения при бременни дами, а и при дребни деца и бебета, наранени от COVID-19, са причина за от ден на ден въпроси. За да б...
За тези, които към момента не са се срещали с Коронавирус, създателите на проучването акцентират какъв брой е значимо да получат и двете си дози ваксина. Проучването открива, че при тези човеци има повсеместен имунен отговор едвам след втората доза.
" Тези резултати са обнадеждаващи както за краткосрочната, по този начин и за дълготрайната резултатност на имунизацията и това способства за нашето схващане за имунния отговор на иРНК имунизацията посредством разбор на паметта на В-клетките “, споделя основният създател на проучването, доктор Джон Уери, ръководител на катедрата по систематична фармакология и транслационна терапия и шеф на Пенсилванския институт по имунология.
Винаги, когато човешката имунна система се сблъска с нова зараза или имунизация, се случват две неща. Първото е производството на съответни антитела, осигуряващи неотложен имунитет, а второто е основаването наизуст на В-клетките, което оказва помощ за по-дългосрочен имунитет. Това проучване е измежду първите, които демонстрират, че паметта на B-клетъчните реакции варира след имунизацията според от това дали индивидът е имал Коронавирус по-рано. " Това изпитание за проучване на паметта на В-клетките е значимо за разбирането на дълготрайната отбрана и способността да се реагира на разновидности ", сподели Уери.
Учените са изследвали 44 здрави индивида по време на тяхната имунизация с BioNTech/Pfizer или Moderna. Сред тази група 11 към този момент са се възстановили от зараза с COVID-19. Екипът е събирал кръвни проби за " дълбоки имунни разбори “ както преди, по този начин и след имунизациите им. Тези разбори затвърждават убеждението, че хората, които към този момент са се възстановили от вируса, се нуждаят единствено от една доза ваксина.
 Колко време трае имунитетът против COVID-19 след имунизиране и преболедуване? Колко време трае имунитетът против COVID-19 след имунизиране и преболедуване?
Коронавирусът може да се окаже като грип, който изисква имунизиране всяка година, защото циркулиращите разновидности мутират бързо, а имун...
Забележително е, че сходни проучвания, извършени особено върху разновидността D614G и южноафриканския вид B.1.351 на Коронавирус, дават сходни констатации. " Това е значимо за взимане поради, до момента в който се обмислят тактики за имунизиране в бъдеще и за евентуалните вирусни разновидности “, изяснява Уери. " Ако циркулиращите антитела отслабнат с времето, нашите данни демонстрират, че трайните В-клетки с памет могат да обезпечат бърз източник на отбрана против наново излагане на COVID-19, в това число на други разновидности ", добавя експертът.
Изследователите от Университета в Пенсилвания са провели също и проучвания по отношение на страничните резултати на имунизацията. Въпреки че те включват единствено хора, които в никакъв случай не са били инфектирани, откривателите споделят, че изпитването на странични резултати след имунизация като тресчица, студени тръпки и главоболие в действителност може да алармира за по-силен имунен отговор. Субектите, които оповестяват за такива странични резултати, също демонстрират по-силни следваксинационни серумни антитела, само че не и В-клетки с памет.
" Обръщаме се към тези, които се тормозят от странични резултати - те не са безусловно нещо неприятно. Те в действителност могат да бъдат индикатор за още по-добър имунен отговор “, заключава Уери.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР