Ако вече сте решили, че искате най-сетне свой дом, с

...
Ако вече сте решили, че искате най-сетне свой дом, с
Коментари Харесай

Какво да се знае при оглед и покупка на жилище

Ако към този момент сте решили, че желаете най-накрая собствен дом, с който да замените живота чартърен или този при околните, решили сте вярно за себе си уравнението за избор сред наем и покупка, е ред да прецените от кое място да почнете и защо да внимавате.

Откъде да се почне

Експертите поучават за начало да си отговорите на три съществени въпроса - къде да бъде жилището, какъв брой огромно да е, какво да е разпределението вътре в него и каква цена ви устройва. Без купувачът да е изцяло наясно с тези свои условия, търсенето няма да върви безпрепятствено. В случая е значимо да се набелязват парцели, които не са в компромис по отношение на главните условия, с цел да няма страдание на по-късен стадий. Особено, в случай че покупката ще стане със заем, който ще се изплаща десетилетия.

Важен детайл тук е, че цената на жилище в постройка, която едвам в този момент е почнала да се строи, е по-ниска, само че за нея не може да се разчита на банков заем, защото такива заеми се дават едвам когато градежът към този момент има Акт 16 - т.е. е подготвен като недодялан градеж.

Брокерите поучават при покупка на парцел в никакъв случай да не се поддавате на детайла неотложност, което нормално крие заплаха от възможни измами или неприятна преценка в бързината.

Поглед оттатък стените на парцела

Освен обичайния оглед на обещано жилище, което наподобява привлекателно на купувача, експертите го поучават да отдели време да се разноски в съответния квартал - освен с цел да го огледа, само че да прегледа магазините, да седне в някое от заведенията. При такава разходка човек може да придобие действителна визия и за предоставяните услуги наоколо до възможния предстоящ дом - превоз, магазини за храни, лечебни заведения, учебни заведения, химическо почистване и други

Хубаво е купувачът да се поинтересува и за проектите за развиване на региона. Може да се окаже, че някоя сегашна тревна повърхност е предстоящ блок в съседство с набелязаното жилище.

Компромис или не

Ако не се постанова да се прави компромис с цената, е хубаво да не се отстъпва от условията за това домът да се намира да вземем за пример на тиха улица, да има вярното за бъдещия притежател систематизиране и етаж и т. н.

Когато се продава остаряло строителство, постоянно притежателят прави козметични усъвършенствания, с помощта на които жилището наподобява по-привлекателно. Тук съветът на експертите е купувачът или човек, който схваща от тава, да реши дали за тези леки усъвършенствания няма да се заплати голословно висока цена.

Брокерите поучават и при огледа да се дефинира дали при по-големи усъвършенствания от страна на купувача в определения парцел той един ден, в случай че реши, би могъл да го продаде на собствен ред с облага.

Сам или с брокер

Немалко хора считат, че брокерите единствено взимат комисиони. Тяхното заобикаляне обаче може да се окаже по-скъпо от комисионата. Брокерът е освен индивидът, който може да договаря по цената от името на купувача. Той прави редица значими инспекции на документи и условия, свързани със собствеността на парцела и неговите елементи.

Тук е значимо да се знае, че не е задоволително брокер на двете страни по договорката да е еднакъв човек.
Експертът, поради опита си, може да забележи неща, които човек, влизащ за пръв път в сходна договорка, може и да не подозира.

Договорът

Когато всичко е тествано и купувачът към този момент е взел решение, обезпечил финансиране и се уверил, че е намерил своя дом, след подписването на прелиминарен контракт. Това е утвърдила се процедура, последваща инспекция дали парцелът не е съкрушен с някакви тежести - като ипотека, да вземем за пример, дали няма искания на трети страни към него и т. н. В същото време предварителният контракт не води автоматизирано до договорка.

Окончателният контракт се приготвя и подписва към този момент при нотариуса. Той на собствен ред прави редица инспекции за парцела и след изповядването на договорката документите се изпращат за регистриране в Имотния указател.В случай на потребност съвет и тенденция можете да потърсите и от сдружението на брокерите, в което членуват одобрени компании - Национално съдружие недвижими парцели.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Места за живеене (23)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР