Ако въведат задължителен зелен сертификат, ще оглавим протестите пред парламента

...
Ако въведат задължителен зелен сертификат, ще оглавим протестите пред парламента
Коментари Харесай

Цончо Ганев: Ако въведат задължителен зелен сертификат, ще оглавим протестите

Ако вкарат наложителен зелен документ, ще оглавим митингите пред Народното събрание и ще влезем Народното събрание по различен метод. Искат да ни лимитират, да нямаме достъп. Сертификатът би трябвало да бъде анулиран. Мерките не дават резултат, а лимитират бизнеса и стопанската система. Когато се вкара зеленият документ и в Народното събрание на депутатите на " Възраждане " и част от " ИТН " им бъде неразрешено да влизат, тогава всеки шеф може да го направи ". Това сподели в " Денят онлайн с Наделина Анева " по Нова Нюз Цончо Ганев, зам.-председател на Народно събрание от Политическа партия " Възраждане ".

Той разяснява, че мораториумът е бягство на ръководещите от значимите решения. " Ние входирахме искане за чуване на Кирил Петков по тематиката за енергетиката. Той трябваше да каже какво желае да направи ", разкри депутатът.

По думите му с мораториума КЕВР са били принудени да спрат повдигането на цената, само че това не взема решение, а отсрочва казуса за битовите консуматори. " Трябва да се вземат трайни решения - електрическата енергия, създавана от ТЕЦ-овете и АЕЦ, да се пренасочи предпочитано за българския пазар. Когато той се задоволи, тогава чак каквото остане, да се изнася в чужбина ", прикани той.

Според него от " Възраждане " са желали обезщетенията за фотоволтаиците да бъдат орязани доста, с цел да се компенсира бюджета. " България заплаща два пъти по-скъп ток от Полша и най-скъпия в Европа. Малкият и междинният бизнеси заплащат с 300-400% по-скъп ток от месеци. В момента българската страна е абдикирала. Субсидията от 340 лв. не е изплатена, а бизнесът е в колапс ", уточни Ганев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР