Ако Вашингтон е реалистичен в исканията си, ядрената сделка може

...
Ако Вашингтон е реалистичен в исканията си, ядрената сделка може
Коментари Харесай

Иран вижда шанс за ядрената сделка при реализъм от САЩ

Ако Вашингтон е реален в настояванията си, нуклеарната договорка може да бъде реализирана. Това съобщи иранският външен министър Хосейн Амир-Абдолахиан след среща с президента на Занзибар Хюсеин Мвини, оповестява иранската публична организация ИРНА.

Положихме огромни старания в новото държавно управление, с цел да вдигнем блокирането на Иран и сме в последния стадий от работата , разкри Амир-Абдолахян.

По-рано прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер акцентира, че нуклеарното съглашение с Техеран ще бъде финализирано единствено в случай че е в сходство с ползите на националната сигурност на Съединени американски щати.

В момента Иран прави оценка по проектоспоразумението, препоръчано от Европейския съюз, което би съживило нуклеарната договорка от 2015 година
 Израел: Ядрена договорка ще даде на Иран $100 милиарда годишно за дестабилизиране на Близкия изток
Израел: Ядрена договорка ще даде на Иран $100 милиарда годишно за дестабилизиране на Близкия изток

За това предизвести министър председателят Яир Лапид

Съгласно нуклеарния пакт от 2015 година Иран ограничи програмата си за обогатяване на уран, евентуален път към нуклеарни оръжия, макар че Техеран твърди, че търси единствено гражданска атомна сила в подмяна на унищожаване на интернационалните наказания.

През 2018 година тогавашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп се отхвърли от договорката, като я назова прекомерно мека във връзка с Иран, и наложи още веднъж суровите наказания на Съединени американски щати, което накара Техеран да наруши нуклеарните ограничавания в пакта към година по-късно.

През март нуклеарната договорка изглеждаше покрай обновяване, когато Европейски Съюз, който координира договарянията, предложения във Виена външните министри на страните по съглашението за завършване на съглашението след 11 месеца непреки договаряния сред Техеран и Вашингтон.
 Иран още веднъж сложи ултиматум за нуклеарната договорка
Иран още веднъж сложи ултиматум за нуклеарната договорка

Техеран ще разреши единствено инспекции, контрактувани по съглашението от 2015 година

Оттогава насам обаче , най-много заради настояването на Иран Съединени американски щати да отстранен Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война от листата си на задграничните терористични организации, от което

Преди дни почитан американски чиновник заяви, че за обновяване на нуклеарното съглашение, в това число от настояването си интернационалните инспектори да прекратят някои изследвания по отношение на атомната стратегия на Техеран. Това решение на Иран направи постигането на съглашение да наподобява все по-вероятно.

Впоследствие обаче, обявявайки, че няма да разреши инспекции отвън това, което е планувано в нуклеарното съглашение от 2015 година
 Иран упрекна Съединени американски щати в отсрочване на договарянията по нуклеарната договорка
Иран упрекна Съединени американски щати в отсрочване на договарянията по нуклеарната договорка

Размяната на пандизчии с Вашингтон не била обвързвана с преговорите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР