Ако Вашето дете е енергично и активно и вече се

...
Ако Вашето дете е енергично и активно и вече се
Коментари Харесай

Как да изберете тротинетка за трикове за начинаещи

Ако Вашето дете е пламенно и интензивно и към този момент се е запалило по триковете с тротинетка, евентуално се оглеждате за подобаващ скутер. В идващите редове ще Ви разкажем за петте най-важни неща, на които би трябвало да обърнете внимание, когато избирате тротинетка за трикове за начинаещото си дете, тъй че да сте сигурни, че ще му гарантирате независимост и оптималната сигурност, до момента в който тренира.

Материалът

Най-качествените тротинетки за трикове се създават от стомана или алуминий. Металът подсигурява устойчивост при всевъзможни скокове и натоварвания. Освен че е по-безопасен, той е и по-добра инвестиция, защото не се чупи елементарно. За начинаещи се предлагат тротинетки с едноканални или триканални алуминиеви декове, алуминиеви хедсети, вилки и питейни заведения.

Безопасността

При каране на тротинетка за трикове най-важна е сигурността. Добрите модели имат задна спирачка, която е здрава и лесна за потребление, когато би трябвало да се понижи висока скорост. Не пропускайте да оборудвате детето и с каска, налакътници и наколенки, които в допълнение да го защитят при рухване. Те би трябвало да прилягат добре по тялото на детето, без да го стягат и без да има хлабавини към тях.

Колелата

Тротинетката за трикове има потребност и от здрави и постоянни колела. Най-добре е да изберете колела, които са направени от здрави материали и имат висока устойчивост. Такива могат да са колелата от полиуретан (PU), анодизирани сърцевини от алуминиева сплав и лагери ABEC 7 или 9. Тези стойности са относително високи и допускат по-плавно каране и по-добър толеранс при скокове и прецизни придвижвания. Размерът на колелата също е фактор при избора на тротинетка за трикове, като идеалният размер варира сред 100 и 120 мм, надлежно за предните и задните колела.

Височината на детето

За да подсигуряват улеснение и сигурност, тротинетките би трябвало да бъдат съобразени с височината на детето, което ще ги ръководи. Имайте поради, че постоянно тротинетките за трикове не могат да се контролират или сгъват, с цел да бъдат оптимално здрави и да понасят по-добре натоварването при каскадите. В идеалния случай кормилото би трябвало да е на равнището на сгънатите ръце на детето, само че от време на време се избира по-високо кормило, което разрешава да се вършат по-лесно някои трикове.

Уменията на детето

И най-после, би трябвало да съобразите тротинетката с уменията, които детето има. Разбира се, най-безопасно е да изберете скутер, който дава отговор навръх равнището на детето все още. И въпреки всичко, в случай че вземете едно равнище по-добра тротинетка, ще му дадете опция да се развива в това умеене и да научава от ден на ден нови трикове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР