Ако Върховният административен съд отмени решението на РИК в Стара

...
Ако Върховният административен съд отмени решението на РИК в Стара
Коментари Харесай

Цветозар Томов: Задачата на ЦИК не е и не бива да бъде отстраняване на участници в изборите

Ако Върховният административен съд анулира решението на РИК в Стара Загора или решението на ЦИК по проблема с “Демократична България”, при всички положения следва да се вземе ново решение. Това изясни в предаването по bTV радио представителят на ЦИК Цветозар Томов във връзка регистрацията на листата с кандидат-депутати на „ Демократична България “ в Стара Загора.

Your browser does not support the audio element.

Попитан дали е правилно, че ЦИК се готви да в профил “Демократична България " от присъединяване в изборите в осем изборни региона, той отговори: “Задачата на Централната изборна комисия не е и не трябва да бъде премахване на участници в изборите. Не мисля, че има такава заплаха.”

Централната изборна комисия е удостоверила решението на Районната изборна комисия в Стара Загора да откаже регистрацията на листата с кандидат-депутати на „ Демократична България “.

Преди два дни РИК в Стара Загора отхвърли да записва кандидатската листа на обединението в 27-ми избирателен регион за идните парламентарни избори на 14 ноември. Причината – подадените документи не са подписани на ръка, а „ върху тях е сложена сигнатура, визуализираща електронно сключване на показаните бумаги “.

От обединяването внесоха тъжба против постановения отвод за регистрация. На днешното съвещание на ЦИК докладчикът по проблема Камелия Стоянова дефинира решението на РИК-Стара Загора за вярно. В хода на полемиката Цветозар Томов оспори претекстовете, с които Районната изборна комисия е отхвърлиха регистрацията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР