Ако ваксината на Pfizer е успешна, тя ще се прилага

...
Ако ваксината на Pfizer е успешна, тя ще се прилага
Коментари Харесай

Подробности около ваксината на "Pfizer": Колко ще струва, как ще се ползва

Ако ваксина та на " Pfizer " е сполучлива, тя ще се ползва на 2 дози посредством инжектиране, с три седмица пауза сред тях.  Това заяви bTV като се базира на отговор до медията от Лиса Маргарет О`Нийл, която e световен шеф " Връзки с медииите за Европа, Близкия Изток и Африка " във " Pfizer ".

Ваксините ще бъдат доставени, когато се потвърди, че са безвредни и ефикасни против ковид. На този стадий остават доста въпросителни, свързани с успеваемостта на тази ваксина. 

В момента за задачите на клиничното изследване се набират хора, които не са били наранени от Коронавирус.  " Към 8 ноември  проучването обгръща 43 538 участника , като 42% от участниците от целия свят и 30% от тези от Америка са с друг породист и етнически генезис, на възраст сред 12 и 85г.  Към момента не са следени съществени терзания от позиция на сигурността.  Като се вземе това поради, би трябвало въпреки всичко да кажем, че бяха следени и някои нежелани обстановки, съответстващи на това, което може да се чака при чиста случайност, когато се употребява извадка от население с този размер, възраст и съпътстващи болести. ", пишат от компанията.

На въпросите ще спре ли ваксина та разпространяването на вируса измежду хората с по-слаби признаци и ще бъде ли използвана за хора, които към този момент са прекарали един път COVID-19 от " Pfizer " споделят, че към момента предстоят клинични изпитвания.

Един от огромните въпроси е обвързван и със съхранението и превозването на ваксина та.

" Имаме специфични термоспедитори, които управляват температурата, употребявайки изсъхнал лед, поддържайки  целесъобразните условия от -70 по Целзий в границите на 10 дни . Ще използваме  термодатчици с GPS  поддържка във всеки термичен спедитор с контролна кула, която  ще наблюдава местоположението и температурата на всяка изпратена ваксина  по авансово заложените направления. Тези устройства с GPS ще разрешат на " Pfizer " да работи самодейно, предотвратявайки нежелани отклонения, още преди да се случат. ", безапелационни са от компанията.

По информация на " Ройтерс ", обаче един надълбоко замръзяващ фризер коства сред 5000 и 15 000 $. А в ефира на предаването " Тази събота " шефът на института по микробиология към Българска академия на науките, проф. Пенка Петрова разяснява, че България не разполага във всяко лечебно заведение с подобен вид фризери, а сухият лед, който се употребява, е доста безценен.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР