Ако в спора за това кой е играчът, който е

...
Ако в спора за това кой е играчът, който е
Коментари Харесай

Треньорът на Григор Димитров: Вече е много по-смел

Ако в разногласието за това кой е играчът, който е напреднал най-вече през тази тенис година, не попада името на Григор Димитров, то той би бил неправилен.

Притежателят на една от най-красивите игри в тура, победител във Финалния Мастърс в в Лондон през 2017 година и Мастърса в Синсинати през същата година (плюс още 6 титли) - известният хасковлията Гриша изненада мнозина - в това число новите членове на неговия екип отпред с Джейми Делгадо. Българинът се изкачи от 33-ото до настоящето 15-о място единствено за няколко месеца.

Въпреки че мнозина се притесняваха, че скорошната разлъка с красивата румънка Мадалина Геня може да попречи на " втората тенис младост " на 32-годишния български тенис ас, наподобява, че - що се отнася до представянето му на корта - той се усеща надалеч по-добре и след триумфа над Хуберт Хуркача е считан за един от най-големите любимци за спечелването на Мастърса в парижката зала " Берси ".

Радваме се да работим с Григор по време на втория най-хубав сезон в неговата кариера. Когато започнахме дружно в края на предходната година, нещата не изглеждаха добре: той беше обратно в ранглистата, нямаше нужното самочувствие... Ние се опитахме да повдигнем настроението му и да посочим какво е окей и какво не е в играта му. Той работлив, твърдоглав - и в този момент бере плодовете на напъните си посредством игра на високо равнище, предава бТВ.

Трябваше да се поправят някои съществени неща първоначално, а в този момент той към този момент е в положение да добави настъпателност към това. Ние сме удовлетворени от това по какъв начин наподобява играта му и с какъв брой самочувствие подхожда ", сподели дългогодишният старши треньор Анди Мъри, представен от пратеника на Kurir.rs Вук Брайович в Париж

Запитан до каква степен физическата форма е повлияла позитивно на психическата – и противоположното, Делгадо изяснява:

" Работихме върху мускулна маса. Григор добави 5-6 кг мускули. През декември предходната година той беше нежен и по-слаб – некадърен да поддържа високо равнище на игра за дълъг интервал от време.

Това беше първата цел, която трябваше да се реализира, с цел да се основат условия за развиване и ние сполучливо я взехме решение за месец-два.

Психологическата част от историята пристигна по-късно и зависеше от това дали той ще бъде задоволително предан, с цел да играе типа игра, за който се съгласихме - и какви резултати ще реализира, което в последна сметка се отразява на увереността.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР