Ако в служебния кабинет има министри от ПП-ДБ, това е

...
Ако в служебния кабинет има министри от ПП-ДБ, това е
Коментари Харесай

Ананиев: Ако в служебния кабинет има лица от ПП-ДБ, това не е съгласувано с нас

Ако в служебния кабинет има министри от ПП-ДБ, това е в персонално качество, не е в съгласие с обединението. Това съобщи Настимир Ананиев, зам.-председател на ПГ на ПП-ДБ, по Нова ТВ.

Той удостовери, че има покана до Кирил Петков и Атанас Атанасов да участват през днешния ден на консултациите в Президентството за образуване на кабинета.

„ Малко се чудя на задачата на тези съвещания, тъй като слушам, че кабинетът е подготвен. Според мен първо би трябвало да има съвещания ”, разяснява Ананиев. Сега по думите му какво ще се случи е напълно в полето на президента.

„ Със сигурност Главчев, който е едно от ярките лица на ГЕРБ, и самите ГЕРБ ще държат да има лица от ПП-ДБ, с цел да ги употребяват като оправдание за самия кабинет. Сигурен съм, че са отправили покана на доста от министрите, въпросът е дали някой е приел. Ако е приел, това е персонален избор. Ние от ПП-ДБ излязохме с позиция, че няма да участваме в служебния кабинет ”, сподели Ананиев.

„ В кабинета „ Денков ” имаше доста специалисти, които обаче имаха политически пристрастия. Това не е неприятно, в случай че се знае кой носи отговорността ”, разяснява още Ананиев.

Той разяснява, че 5-годишният нов мандат на шефа на ДАНС се е дал своя вот по време на служебния кабинет.

„ Мен ме тормози, че излиза доста информация, че „ пътят на Копринката ” е минавал през „ Митниците ”, сподели Ананиев. „ В един миг ДАНС,  без никой да го уведоми, реагира, влиза в „ Митници ”, арестува шефката, като че ли желае да възвърне равновесието ”, разяснява депутатът.

„ Ние корумпирани хора не поддържаме. Ако се потвърди, за някого, че се е занимавал с корупция, няма по какъв начин да го поддържаме. В момента пазиме процеси и виждаме офанзиви, които се случват. Дали има причини за тях – не знам ”, сподели Ананиев. 

За каналите за опиати нямам информация, само че щом министър председателят е декларирал нещо сигурно е по този начин, разяснява още депутатът. „ По-скандално е когато в Народно събрание има съпротива на каишка. От Има Такъв Народ и „ Възраждане ” по команда започнаха за внасят претенции за разнообразни комисии. ГЕРБ и Движение за права и свободи държат каишките на опозицията ”, сподели още Ананиев. По думите откакто от ПП-ДБ поискали комисия за „ Турски поток ”, незабавно от Има Такъв Народ излезли с искане за комисия за Митниците и против Асен Василев. „ Сега внесли нещо против Кирил Петков. Предизборната акция стартира ”, сподели Ананиев.

„ Не е въпрос за промяна на режима. Промяната има цена. Хората не могат да си показват, че ние със 63 депутати имаме министър председател, имаме министри и се опитваме да се доближим до естествена европейска страна. Много хора виждат тази смяна. Сега какво се случва? Виждате ГЕРБ и Движение за права и свободи какво вършат - желаят да се даде 75 лева на пенсионерите, само че се рискува пенсиите на всички. Това се употребява предизборно ”, сподели Ананиев.

Той разяснява и разногласията с Делян Пеевски.

„ Бойко Борисов на никое място не върви без Пеевски. Ако Пеевски държи някого за ръчичка, това е Борисов. Това видяхме през тези 9 месеца. ГЕРБ - Съюз на демократичните сили зависи напълно от Движение за права и свободи. Предложих им дружно да си създадат коалиция, за единно явяване на изборите ”, разяснява депутатът от ПП-ДБ.

„ Пеевски и Борисов схващат единствено от мощ. А мощ се получава единствено от избори. Колкото по-силна е ПП-ДБ, толкоз повече неща ще можем да свършим. Знам, че има разочаровани хора, които споделят „ сглобката ”. Но в последните 9 месеца, има ли по-динамичен политически сезон, всеки ден е екшън ”, сподели Ананиев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР