Ако в следващите дни се оплаквате от главоболие или имате

...
Ако в следващите дни се оплаквате от главоболие или имате
Коментари Харесай

Удря ни магнитна буря след дни

Ако в идващите дни се оплаквате от главоболие или имате проблем с нервите, не се учудвайте. Удря ни магнитна стихия. Според класификацията на слънчевите изригвания тя ще е от слабите, само че даже и по-леките разстройства се отразяват на хората с избрани болести като мигрена или меланхолия.

Астрономите оповестяват за предстояща геомагнитна стихия, която ще ни връхлети на 15-16 март, написа meteobalkans.com.

Според данните от Националната организация за океански и атмосферни проучвания на Съединени американски щати (NOAA), тя ще е от клас G1, само че може да се усили и до G2.

Магнитните стихии са разграничени на пет категории - G1 " слаб ", G2 " междинен ", G3 " мощен ", G4 " доста мощен " и G5 " извънредно мощен ".

НА 11.03 към 1213 UTС астрономите от Института по приложна геофизика на НАСА са записали  изригване на Слънцето с не огромна активност – М7 (R2) в рентгеновия диапазон от слънчевото леке AR3599.

Изригването беше  придружено от радиоизбухване от спектрален вид II и изхвърляне на коронарна маса със скорост от 500km/s. Почти 8-9 минути след изригването радиацията от него йонизира горната част на земната атмосфера, причинявайки късовълново радиозатъмнение над Африка и Южна Европа и елементи от Южна Америка.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР