Ако в съвременните заменим течния електролит с твърд, то те

...
Ако в съвременните заменим течния електролит с твърд, то те
Коментари Харесай

Полутвърдият електрод решава проблема с дендритите в батериите с твърд електролит

Ако в актуалните сменяем течния електролит с корав, то те стават доста по-безопасни и оферират доста по-голям потенциал. Експерименталните версии на акумулатори с корав електролит демонстрират двойно по-голяма компактност на силата спрямо литий-йонните разновидности. Учените от MIT съумяха да намерят решение на основния проблем на тези акумулатори – бързата поява на дендрити. Оказа се, че дендрити не се образуват в случай че за електрод в тези акумулатори се употребява полутвърд материал .

По-високият потенциал на батериите с корав електролит изисква по-висок заряден ток, който от своя страна води до бързото формиране на дендрити – кристални иглички на повърхността на електродите, които могат да провокират късо съединяване.

Специалисти от няколко американски университета предложиха доста автентично решение на този проблем. Те сътвориха полутвърд железен електрод, който е сплав от натрий и калий плюс амалгама. Новият електрод е задоволително еластичен и при неговото потребление не се образуват пукнатини в електролита и иглички в електродите, които могат да доведат до късо съединяване.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР