Ако в рамките на този парламент не бъде чут гласът

...
Ако в рамките на този парламент не бъде чут гласът
Коментари Харесай

Входираха в НС подписка на 111 хиляди граждани в подкрепа на хартиената бюлетина

Ако в границите на този парламент не бъде чут гласът на тези хора, ние ще предизвикваме подписка за референдум, оповестиха от „ Консервативно-патриотично придвижване “
Журналистът Недялко Недялков, ръководителят на българската ММА федерация Станислав Недков – Стъки, журналистът Николай Бареков, шефът на „ Труд “ Петьо Блъсков и синът му Петьо Блъсков-младши бяха в Народното събрание в качеството си на представители на инициативния комитет на „ Консервативно-патриотично придвижване “, с цел да входират в деловодството на Народното събрание подписка от към 111 хиляди гласа на жители, които поддържат връщането на хартиената бюлетина. Те се срещнаха и разговаряха с депутати от другите парламентарни групи.

„ Внесохме я в деловодството на Народното събрание и в този момент сме тук, тъй като настояваме политическите партии да ни отговорят. Дали ще се съобразят с волята на толкоз доста българи, които единствено за две седмици споделиха, че желаят да имат право да избират по какъв метод да гласоподават – смесено, с хартия или с машина. Това е право, заложено в Конституцията, което им беше отнето от по този начин наречената „ партия на смяната “ по недодялан, манипулативен метод, без да има никаква изясненост по отношение на отчетността на разписките. Това не беше оповестено по никакъв метод от ЦИК. Свидетели сме на една операция, на едно политическо безвремие, което е породено и от порочния метод, по който беше гласувано в България с машини. Нещо, което го няма в нито една развита европейска страна. Има го единствено във Венецуела, Индия и в България – 100% наложителен машинен избор “, съобщи в коридорите на Народното събрание Недялко Недялков.

„ Вчера беше импортиран законопроект на Българска социалистическа партия в пленарна зала. С гласа единствено на един народен представител от Българска социалистическа партия, господин Крум Зарков, това предложение не беше позволено за разглеждане и гласоподаване. Искам господин Зарков да изясни за какво гласоподава срещу своята лична парламентарна група, за какво неодобрява концепциите на своите съпартийци и на своя електорат. Знаем, електоратът на Българска социалистическа партия е формиран от по-възрастни хора, които имат проблем с машинното гласоподаване и които преобладаващо са консервативни хора и избират да гласоподават по обичайния метод с хартия. Нека господин Зарков изясни дали той ще е повода стотици хиляди българи да не могат да изберат по какъв метод да гласоподават. Аз желая да попитам и господата от „ Продължаваме Промяната “ за какво се плашат да гласоподават с хартиена бюлетина. Това ли е методът да дойдат на власт, с операция на машините ли? “, попита той.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР