Ако в момента използвате Windows 10 или Windows 11, но

...
Ако в момента използвате Windows 10 или Windows 11, но
Коментари Харесай

Как да превърнете Windows 10 или 11 в Windows 7 или Vista с помощта на една проста команда

Ако сега употребявате Windows 10 или Windows 11, само че копнеете за дните на Windows 7, има доста елементарен метод да „ трансформирате “ по-новата си операционна система в по-старата. Този способ може да се употребява за преобразяване на Windows 8 или по-нова версия в Windows 7 или Vista.

Процесът лишава известно време, само че всичко, което би трябвало да извършите е да въведете команда в Run (Изпълнение) и множеството неща ще се случат автоматизирано, макар че можете да добавите спомагателни функционалности (като Windows Media Player 11), в случай че желаете.

Този трик се основава на скрипт от трета страна, наименуван Revert8Plus

Инсталирането му става супер елементарно. Всичко, което би трябвало да извършите, е да задържите Win+R, с цел да отворите полето Run. След това въведете тази команда:

powershell irm revert8plus.gitlab.io | iex

Натиснете OK и откакто отговорите с „ да “ на подканата на UAC, скриптът ще стартира работа и ще започва процеса по промяна. Ако употребявате Windows 11, ще би трябвало да изключите отбраната от подправяне в „ Настройки за отбрана от вируси и закани “. В Windows 8, 8.1 или 10 това се прави автоматизирано.

Можете да гледате цялостния развой на инсталиране във видеоклипа по-долу. Трябва да се наясно, че всичко това е обвързвано с детайл на риск, тъй че евентуално не би трябвало да го вършиме на система, на която разчитате всеки ден. Освен това всичко би трябвало да работи обикновено, защото скриптът трансформира единствено външния тип на операционната система, а не самата операционна система.

Скриптът не работи съвършено с всяка версия на Windows. Ето до каква степен е съчетаем с другите версии на Windows:

Win 8 – Напълно поддържан – 100% Win 8.1 – Напълно поддържан – 100% Win 10 1809 – Напълно поддържан – 100% Win 10 21H2 – Напълно поддържан – 97% Win 10 22H2 – Напълно поддържан – 97% Win 11 21H2 – Поддържа се – 80% Win 11 22H2 – Поддържа се – 80% Win 11 23H2 – Поддържа се – 80%

Скриптът възвръща остарелия екран за зареждане, диалоговия прозорец за влизане и вариантите за сигурност, както и лентата със задания, менюто „ Старт “ и по-старите игри на Windows 7. Възстановени са и други детайли като панела с детайлности, командната лента, бутоните за навигация, адресната лента и лентата за търсене, както и спомагателни функционалности, в това число Windows Media Center.

Ако желаете тематиката на Windows Vista, отворете полето Run и въведете:

VistaToggle

При първото въвеждане на тази команда ще се появи известие за неточност, само че просто щракнете върху ОК. Следвайте останалата част от инструкциите, като се съгласявате с всичко, което ви е поискано и инсталирайте всичко належащо. Всичко е доста просто.

Накрая изпълнете още веднъж командата VistaToggle, с цел да активирате тематиката. Повторете процеса, с цел да я деактивирате. Win Media Player 11 също може да бъде конфигуриран, в случай че имате потребност от него.

За да се върнете към истинската си операционна система, просто деинсталирайте всички стратегии, свързани с тематиката, които този скрипт конфигурира.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР