Ако в жегата лицето ви се облива в пот, не

...
Ако в жегата лицето ви се облива в пот, не
Коментари Харесай

През лятото лицето се нуждае от ето такива грижи, за да няма бръчки

Ако в жегата лицето ви се облива в пот, не трябва да употребявате книжна салфетка, нито мокри кърпички

Най-добре ще е в случай че имате подобаваща текстилна забрадка, която да ползвате единствено за него. Същото важи и в случай че от време на време поражда лоен искра . Това може да предизвика раздразнение. Възползвайте се от листенца пудра – те се вършат от специфична абсорбираща хартия, обработват се с пудра
и чудесно попиват мазнината или потта.

Комедогенните козметични средства могат да навредят на кожата напролет. При тяхното приложение кожните пори могат да се запушат, което се съпровожда с появяването на черни точки. Ако имате лоен вид кожа, за вас не са подобаващи кремовете на основата на ланолин или минерални масла.

Лятото, изключително в случай че сте били на море и кожата е изгоряла, не трябва да се увличате от пилинга. Ако имате суха кожа, би трябвало да го прилагате един път на 10 дни, в случай че е мазна – един път седмично.

Ако кожата ви е склонна към алергии, през топлия сезон може да пострада

Постоянните съмнения в температурата, вятърът, цветният прашец предизвикат лющене, зачервяване и сърбеж. Как да я отбраните? Изключете от менюто си мазните артикули, пикантните подправки, шоколада, меда и екзотичните плодове.

Мазната кожа по-леко от сухата понася студа

Често се появява мощно чувство за стягане. За да се справите с него, пригответе запарка от лайка или липов цвят и я сложете във формички за лед . След заледяване заран вземайте по едно кубче от получения лед и с него обтривайте лицето. Ако обаче върху кожата ви са се появили разширени съдове като „ мрежичка “, по-добре е да не организирате тази процедура.

Защитните качества на кожата се изтощават през зимния интервал, по тази причина първите слънчеви лъчи ѝ влияят по-интензивно. Освен това през в този момент, когато към този момент температурите са високи, по-често сме на открито. Ако прекарвате огромна част от времето в превоза или в офиса, мотиви за безпокойства няма. Но в случай че сте на улицата, ще ви е нужен овлажняващ крем или пудра със слънцезащитен фактор (SPF) най-малко 30, даже повече. Обезателно носете слънчеви очила, с цел да не се образуват бръчки към очите.

Хората се отнасят друго към луничките

Някои ги считат за занимателни предвестници на пролетта , други се нервират от тях. Ако желаете да се избавите от луничките, използвайте сок от магданоз, кисело зеле или краставица. Можете да приготвите и маска на основата на мляко.

Друга рецепта: квас се разтваря с 3-процентен водороден прекис. С получената кашица се намазват луничките и се измива след 20 – 30 минути. Ако не съумеете да се справите сами с тях вкъщи, можете да посетите профилиран салон.

Инфо: woman.ru

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР