Ако в България се случи това, което стана във Видин,

...
Ако в България се случи това, което стана във Видин,
Коментари Харесай

Доц. Ангел Кунчев: Ако в България се случи това, което стана във Видин, това ще е трагедия

Ако в България се случи това, което стана във Видин, това ще бъде покруса. Ако стане това, което се случва в Търговище - където търсим, само че не откриваме вирусът, ще е добре. Но е доста евентуално на други места у нас да се случи това, което стана във Видин. Това съобщи пред Нова тв доцент Ангел Кунчев, който е част от Националния действен щаб.

" Тази пандемия промени животът на всеки човек. Няма човек, който да не е обиден ", сподели основният държавен хигиеничен контрольор.

Той изясни и за какво не се позволява сядането на пейки в другояче отворените за разходки паркове и градини. " Единствената причина е да няма непосредствен контакт сред хората ", посочи доцент Кунчев.

Според него доста хора освен, че са спазвали разпоредбите, само че " ги съблюдаваха доста над това, което предлагаме ". " Благодарение на тях сме на това състояние и дай Боже да не вземат превес другите, които не съблюдават разпоредбите ", добави доцент Кунчев.

Той обаче призна, че е бил по-голям оптимист за развиването на обстановката у нас преди седмица - две. " Продължавам да настоявам, че в един миг ще има въздържание на разпространяването на вируса. Не ми харесва обаче, че доста хора възриеха облекчаването на ограниченията у нас като завършек на обстановката. Не, не е край ", акцентира доцент Кунчев.

Относно рецензиите на доцент Атанас Мангъров към дейностите на щаба доцент Кунчев съобщи: " Това, което се случва по света го опровергава съвсем всекидневно. Всеки има право на мнение, само че би трябвало да се приказва с числа и обстоятелства и когато те те опровергават, би трябвало да бъдеш малко по-скромен ". И добави, че, когато носиш отговорност за цялата нация, не можеш да се основаваш на теории.

Иначе доцент Кунчев призна, че му се върви на море. Но лятната отмора на българите зависела от всеки от нас и от спазването на ограниченията.

Той описа и, че е удивен от духа на народа, който се е показал даже в тази тежка обстановка и безбройните смешки, които са се родили за ковид. /nova tv
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР