Ако в България има адекватни държавни институции и служби, вицепремиерът

...
Ако в България има адекватни държавни институции и служби, вицепремиерът
Коментари Харесай

Пеевски: Николоски незабавно да бъде обявен за персона нон грата! Това е най-малкото след системно сеене на омраза към България

Ако в България има съответни държавни институции и служби, вицепремиерът и транспортен министър на РСМ Александър Николоски би трябвало да бъде разгласен неотложно за личност нон грата. Това декларира ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски в позиция, публикувана до медиите. 

Изявлението му идва на фона на коментара на северномакедонския вицепремиер, който съобщи, че е " недопустимо България да се меси във вътрешните работи на РСМ " и че оставката му може да бъде поискана само от премиера и народа на страната му.  

" Това е най-малкото, което би трябвало да бъде подхванато, след систематичното сеене на ненавист към България и българския народ ", прибавя още Пеевски.

Той дефинира отношението на ръководещите в Република Северна Македония като безочливо и надменно. По думи му държавното управление на премиера Християн Мицкоски е " проруско ". 

" Наглостта и арогантността във връзка с България, нейните демократично определени институции, демонстрирана от проруското държавното управление на Мицкоски очевидно е в отговор на безапелационната евроатлантическа позиция на страната ни.

Настояваме за незабавни ограничения в отговор на провокациите, които да бъдат поредни и безапелационни ", съобщи ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи.

" Проблемът към този момент не може да бъде решен с едно проформа опрощение.

Разломът е ценностен и опълчва два свята - този на евроатлантическите демокрации и този на пропутинската, антидемократична опасност.

Като европейска страна ние не можем да останем безучастни или псевдодипломатични, а би трябвало да защитим достойнството и достолепието на България и на българските жители. Защото в противоположен случай бихме съучаствали в легитимацията на очевидни проводници на проруско въздействие в сърцето на Европа ", безапелационен е Пеевски.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР