Ако утре шофьорите не са със зимни или с поне

...
Ако утре шофьорите не са със зимни или с поне
Коментари Харесай

Внимание! Последен ден за смяната на гумите

Ако на следващия ден водачите не са със зимни или с най-малко 4-милиметров грайфер, рискуват санкция, съобщи Дунавмост.бг.

Пътна полиция напомня на водачите да извърнат особено внимание на положението на гумите на техните транспортни средства. Според член 139, алинея 4 от Закона за придвижване по пътищата, движещите се по пътя пътни транспортни средства би трябвало да бъдат с гуми, предопределени за зимни условия, или с гуми с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 mm през интервала от 15 ноември до 1 март. Неспазилите това условие се глобяват по реда на член 183, алинея 4, т. 5, който планува санкция от 50 лв..

Припомняме на всички участници в придвижването по пътищата – водачи и пешеходци, че е в ход Акция  " Зима ". Тя е разграничена на три стадия.

Първият бе от 1 ноември до 10 ноември, акцентът беше подложен върху контрола на водачите на колела и пътни транспортни средства, задвижвани от животинска двигателна сила.

Вторият, който сега е в ход, е ориентиран към държанието на пешеходците.

Третият стадий започва на 20 ноември и ще е със особено внимание към водачите на моторни транспортни средства. Те би трябвало да подготвят автомобилите си за ръководство в зимни условия.

Това значи, че с изключение на на гумите, водачите би трябвало да извърнат внимание и на осветителната и стъклопочистващата системи на автомобилите си.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР