Ако успеем да събудим отново ваксинационния процес в страната, няма

...
Ако успеем да събудим отново ваксинационния процес в страната, няма
Коментари Харесай

Проф. Красимир Гигов: Ако събудим отново ваксинационния процес, няма да бракуваме ваксини

Ако успеем да събудим още веднъж имунизационния развой в страната, няма да се стигне до бракуване на ваксини. Това изясни в изявление пред БНР проф. Красимир Гигов от Националния публичен съвет по имунизации, някогашен началник на Ваксинационния щаб.

"При състояние, че има доста страни, които се нуждаят от ваксини, да се унищожават ваксини - освен това ние имаме свободен достъп до която желаеме и когато желаяме, неприемлива е да позволяваме изхвърляне на ваксини ", акцентира той и добави, че сега има "затишие пред стихия ", тъй като хората са се успокоили и не се ваксинират против Covid-19.

"Създадена е една доста добре смазана ваксина - от доставки до приемане, запазване и доставяне на здравни институции - а няма искащи да се имунизират Трябва да променим съзнанието на хората, като авторитетни и известни водачи, също и духовни водачи - ги увлекат със себе си и предлагат имунизации ".

По думите на проф. Гигов от Българската православна черква, от мюсюлманското изповедание и от всички религиозни общности са поканени и са се присъединили в процеса, съгласуван от публичния съвет по имунизации.

Духовници и кметове в Гърция пропагандират хората да се имунизират

Бившият началник на Ваксинационния щаб акцентира, че изборът е личен и никой не може да бъде принуждаван да се имунизира или да бъде глобен, в случай че откаже.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР