Ако управляващите върнат ДДС на хляба, в хазната ще влязат

...
Ако управляващите върнат ДДС на хляба, в хазната ще влязат
Коментари Харесай

Доц. Боюклиев: В хазната ще влязат около 400 млн. лева, ако се върне ДДС на хляба

„ Ако ръководещите върнат Данък добавена стойност на хляба, в хазната ще влязат към 400 млн. лв. и тези средства можем да ги насочим към зърнопроизводителя, от чието зърно вършим брашното. Доколкото познавам настоящия министър, той тъкмо това желае да направи. “

Това съобщи специалистът от Института за стопански проучвания към Българската академия на науките /БАН/ доцент Огнян Боюклиев пред „ Bulgaria ON AIR “.

Според него цената на качествения самун към този момент е над 3 лв. за кг , а този, който всеобщо се купува в огромните вериги се създава от подготвени вносни смеси . Той прикани българските консуматори да подтикват производството на самун, за който е употребявано българско зърно.  

По думите на  доцент Боюклиев страната би трябвало да се намеси и да изкупи зърното от цялостните хранилища преди новата годишна продукция. Той подсети, че този запас е в основата на храните, защото от него се прави фураж, мляко и месо .

Експертът направи прогноза, съгласно която екокатастрофата в Украйна след гърмежа на язовир „ Каховка “ неизбежно ще докара до повишаване на зърното. Причината за това е, че наводненият регион е най-плодородният в страната, а зърнените култури там са напълно унищожени .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР